Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Fintech

  Den britiske fintech-industrien har vært ledende når det gjelder revolusjonen av finansielle tjenester, og er en hub for nye selskaper som ønsker en annerledes tilnærming til den gamle modellen styrt av store banker og finansielle institusjoner.

  Den britiske regjeringen anslår at Storbritannias fintech-markedet generer rundt 20 milliarder pund i årlig omsetning. Betalinger har vært en av de mest forvandlede tjenestene i fintech-tiden og står for halvparten av Storbritannias fintech-inntekter. Dette er etterfulgt av software (hovedsakelig cybersikkerhet, core banking-infrastruktur, kapitalforvaltning, samt forsikrings- og risikostyringsprogramvarer), data og analyser («big data»), samt nyere plattformer som har vokst ut av den britiske fintech-sektoren som f.eks. prissammenligningsnettsider som blir stadig viktigere innen finansielle tjenester for å tiltrekke nye kunder.

  Verdens ledende fintech-hub
  London har den høyeste konsentrasjonen av finansielle institusjoner i verden og er kjent for sine sterke sektorer innen bank, kapitalforvaltning og forsikring. Mange internasjonale selskaper ser for tiden på Storbritannia som den optimale destinasjonen i Europa og et springbrett for å komme inn i Midtøsten og Afrika.

  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
   - Partnersøk
   - Markedsanalyse og kartlegging
   - Workshops/konferanser/studieturer
   - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no