Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Smarte Byer

  Det globale Smarte Byer-markedet er antatt å ha en verdi på 900 milliarder pund innen 2020. For å kunne sikre en bærekraftig urban fremtid, kreves det en global investering i infrastruktur på 25 trillioner pund over de neste 20 årene. Storbritannia er perfekt posisjonert til å lede dette innovative arbeidet.

  Initiativer fra regjeringen i Storbritannia har spilt en viktig rolle når det gjelder landets smarte byer-utvikling. De som har utmerket seg er Glasgow Future Cities Demonstrator med en prislapp på 24 millioner pund og tingenes internett-utfordringen tildelt Manchester i 2016. Det førte til at flere britiske byer utviklet smarte byer-initiativer, samarbeidet og transformerte hvordan vi jobber, hviler og leker i en digital tidsalder.

  Britiske byer har satt seg en rekke ambisiøse mål for å redusere karbonutslipp og forbedre ressursbruk. De fleste byer har forpliktet seg til å møte det nasjonale målet om å redusere CO2-utslippene med 80% innen 2050.

  Relevante lenker:
   - UK Smart Cities Index tilbyr et innblikk i utviklingen av smarte byer-programmer i ledende britiske byer i 2017
   - Borgermesteren i London har lansert Smarter London Together – hans veikart for å gjøre London til «den smarteste byen i verden»
   - Smart Cities pitchbook

  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
   - Partnersøk
   - Markedsanalyse og kartlegging
   - Workshops/konferanser/studieturer
   - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no