Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Kreative industrier

  Kreative industrier omfatter næringer basert på kultur, håndverk, design, arkitektur, mote, film og musikk, programvare etc. og har et stort potensial for vekst.

  Over de siste tre tiårene har kreative industrier blitt en viktig sektor globalt. Tyskland er en av kjernemarkedene for kreative industrier, noe som har bidratt med mer enn 102 milliarder euro til den tyske økonomien i 2017. Med andre ord bidrar kreative industrier med mer verdiskapning til den tyske økonomien enn store sektorer som kjemisk industri, energileveranser og finanstjenester.


  Kilde: Cultural and Creative Industries

  Innovasjon Norge jobber med Norwegian Arts Abroad (NORLA, DOGA, Music Norway, Norsk Filminstitutt etc.) for å promotere norske produkter og tjenester innen den kreative industrien i det tyskspråklige markedet.

  I 2019 er Norge æresgjest på bokmessen i Frankfurt, den største handelsmessen for den internasjonale bokindustrien med over 7300 utstillere fra 102 land. Innovasjon Norges satsing i Tyskland bidrar med et utstillingsvindu for å promotere turisme til Norge og samarbeider med en av Norges mest profilerte kokker, Christopher Haatuft, om et kulinarisk konsept til Norgespresentasjonen i Frankfurt. I tillegg har Innovasjon Norge lansert et eksportprogram, “Litteratur ut i verden”, for kreativ industri/ litteratursektoren. Norge vil være veldig synlig i den kulturelle sektoren i 2019, noe som vil være positivt for kulturelle begivenheter i Norge i 2020, spesielt for åpningen av det nye Munchmuseet og Deichman biblioteket.

  Utover det er nordisk design svært populært i Tyskland. Derfor har Innovasjon Norge i 2019 lansert et eksportprogram med fokus på møbel- og designindustriens markedsmuligheter og markedsføringsevne i Tyskland som heter “Global Growth Nordic Living”.

  Mer informasjon:
  • Initiative "Kultur- und Kreativwirtschaft der Bundesregierung" 
  • Annual monitoring report on CCI

  For mer informasjon, vennligst ta kontakt med vår ekspert: 
  Jana Mennig
  Bransjespesialist reiseliv
  Innovasjon Norge, Tyskland
  jana.mennig@innovationnorway.no