Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Brasil er et eksportmarked for norsk offshore-sektor

  Mann på oljeplattform som ser mot en annen plattform
  Getty Images

  15 millioner kroner er tilgjengelig for norske selskaper som ønsker å eksportere til Brasil. Bedrifter som jobber med teknologi innenfor offshore-sektoren er særlig prioritert. 

  Departementet for vitenskap og teknologi i Brasil og Olje- og energidepartementet i Norge har vedtatt   å samarbeide med hjelp av flere institusjoner som FINEP (Brasils Innovasjonsbyrå) og Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling (DIKU) 

  Forskningsrådet har et budsjett på 15 millioner kroner tilgjengelig for norske selskaper som ønsker å jobbe i Brasil. Bedrifter som jobber med forskning og teknologi innenfor offshore-sektoren er særlig prioritert. I tillegg får brasilianske partnere støtte fra Brasils innovasjonsbyrå FINEP 

  Årlig konferanse

  Som del av avtalen har det hvert år siden 2013 blitt arrangert en konferanse i november i Rio de Janeiro som heter November-konferansen. Deltakerne er interesserte universiteter og bedrifter fra Norge og Brasil. De siste to årene har tematikken dreiet seg om fornybar energi, særlig solenergi og offshore vind. Innovasjon Norges kontor i Brasil er den lokale norske partneren for organisering av konferansen.  

  Ta et digitalt kurs

  Innovasjon Norge har laget et et digitalt kurs om markedsintroduksjon til Brasil. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen energisektoren. Du får også tips og triks fra norske bedrifter som har lykkes i Brasil.  

  Styrk ditt nettverk

  Vårt kontor i Rio de Janeiro har god forståelse av det brasilianske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.