Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Brasil – Hva skjer innen olje og gass?

  Foto: Oljeborerigg mot panoramaet til Rio de Janeiro, iStock

  Siden 2017 har Brasil gjort flere endringer for å åpne opp og skalere investeringer innen oppstrømsvirksomheten.

  Avslutningen på Petrobras sitt obligatoriske operatørskap i pre-salt områder har åpnet opp for at selskaper som Equinor og Shell kan styrke sine posisjoner i dette området. Brasil har myknet opp reglene for lokalt innhold, noe som har gjort budrunder mer attraktive. Dette har ført til at operatørene kan søke etter konkurransedyktige leverandører. Ettersom det nå vil være fem år mellom budrundene, vil dette på lengre sikt føre til mer forutsigbarhet, samt gjøre det mulig for oljeselskapene å definere sine fremtidige investeringer.

  Flere andre tiltak har blitt iverksatt for å optimalisere utvinningen fra petroleumsreservoarer og gjøre det mulig for store og mindre oljeselskaper å finne passende forretningsmuligheter.

  Landet er også involvert i diskusjoner med samfunnet og interessenter for å skape et naturgassmarked.

  Dette er en svært optimistisk tid for olje- og gassektoren i Brasil. For å kunne forberede og støtte leverandørindustrien, har Innovasjon Norge startet Global Growth-programmer som gjør det mulig for nye aktører å utvide sitt nettverk og kunnskap for å komme inn på det brasilianske markedet.

  Dersom du er interessert i å forstå mer om dette spennende markedet, vennligst ta kontakt med:

  Michelle Duarte
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Rio de Janeiro
  michelle.duarte@innovationnorway.no