• EN
 • Logg inn
 • Elleville dager på verdens største mobilteknologimesse – MWC i Barcelona

   Foto: Ragnhild Leine Grebstad, Innovasjon Norge
  Foto: Ragnhild Leine Grebstad, Innovasjon Norge

  I februar 2019 gikk Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Spania sammen for det 15. året på rad for å arrangere en norsk paviljong på MWC Barcelona, et av verdens største teknologiarrangementer. Paviljongen gir norske selskaper mulighet til å vise frem produktene sine på en internasjonal arena.

  Sterk norsk tilstedeværelse på kongressen
  Årets utstillere i den norske paviljongen var selskapene Elliptic Labs, Forkbeard, MeaWallet, StalkIT, Thin Film og TSAT. Sammen representerte de et bredt spekter av norske teknologiske innovasjoner.

  Innovasjon Norge og ambassaden arrangerte en nettverksmottakelse på standen og oppmøtet var stort. Blant gjestene var Norges digitaliseringsminister Nikolai Astrup, ledere fra selskaper som Telenor, Ericsson, Nokia, Huawei og mange andre. Hver norsk utstiller fikk besøk av ministeren og hans delegasjon.

  «Det skjer mye spennende innenfor 5G og elektronisk kommunikasjon, og jeg tror MWC er en fin arena for å lære mer om det som skjer», uttalte ministeren i pressemeldingen.

  Norges ambassadør til Spania Helge Skaara, Norges digitaliseringsminister Nikolai Astrup
  og
  direktør for Innovasjon Norge i Spania Grethe Bergsland på MWC Barcelona 2019.
  Foto: Ragnhild Leine Grebstad, Innovasjon Norge


  Stor interesse hos de norske utstillerne
  MWC Barcelona er et viktig møtested for utstillende selskaper. «Vi har hatt rundt 25 gode samtaler med potensielle kunder hver dag», sier Hansa Andersson, visepresident for salg og rådgivning i MeaWallet. Paviljongen gjorde det enkelt å ha møter. Det var bord på hver stand, små sittegrupper og et møterom som kunne reserveres i forkant.

  At det er en felles norsk paviljong gjør også de norske utstillerne mer synlige. «Mitt inntrykk er at selskapene er lettere å finne når vi er en del av den norske paviljongen», sier Maria Utseth Christoffersen, mekatronisk ingeniør i Elliptic Labs. Flere selskaper bemerket at folk som gikk forbi ofte var interessert i å høre om deres teknologi.


  De norske selskapene var populære på MWC Barcelona 2019.
  Foto: Ragnhild Leine Grebstad, Innovasjon Norge


  Hvis du ønsker informasjon om en mulig norsk paviljong på MWC Barcelona i 2020, kontakt Innovasjon Norges kontor i Madrid:

  Grethe Bergsland
  Direktør
  Innovasjon Norge, Spania
  grethe.bergsland@innovasjonnorge.no

  Rodrigo Ballesteros-Cruz
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Spania
  Rodrigo.Ballesteros-Cruz@innovationnorway.no