Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Fem grunner til å la din fintech vokse i London

  Nærbilde av Gherkin bygget i London
  Foto: Ed Robertson, Unsplash

  Vi har listet opp noen av grunnene til at du bør se på London når det gjelder å skalere din fintech-virksomhet.

  Kunder rett utenfor døren
  Flere av verdens største banker, inkludert HSBC, Barclays, Lloyds og Standard Chartered, har hovedkontor i London – og alle eksperimenterer med fintech på en eller annen måte. Alle disse aktørene har akseptert at de vil trenge å jobbe med fintech-selskaper for å overleve.

  Akseleratorer og inkubatorer i verdensklasse
  London tilbyr et bredt utvalg av akseleratorprogrammer i verdensklasse. En av de første dedikerte akseleratorene for nyetableringer innen fintech i Storbritannia, Barclays Accelerator, lar selskaper bruke eksklusive Barclays-data og -teknologi. En annen ledende akselerator, Startupbootcamp Fintech, har inngått et samarbeid med MasterCard og Lloyds Bank for å gi fintech-selskaper i en tidlig fase eksponering, programmeringsgrensesnitt (API) og et nettverk av fagfolk. Arbeidsområder dedikert til fintech finnes også, inkludert Level 39 i Canary Wharf. Selskaper som er en del av slike programmer og inkubatorer har en betydelig høyere sannsynlighet for å få sikret investeringer og oppnå konkurransefortrinn gjennom støtten og mentorskapet de får.

  Tilgjengelighet av forretningskapital
  En enorm mengde fintech-investeringer i Europa kanaliseres til London. Sektoren har mange engleinvestorer, der mange av dem har jobbet innen finansielle tjenester, har de nødvendige ferdighetene og erfaring til å forstå fintech og viser stor begeistring for markedsmulighetene.

  Et støttende reguleringsmiljø
  Det er et svært gunstig miljø for bedrifter og de som investerer i dem. I tillegg til det økende mangfoldet av finansieringskilder, som for eksempel crowdfunding og person-til-person-utlån, finnes det ordninger og insentiver for å hjelpe bedrifter i alle størrelser med finansiering.

  Hvis bedriften din oppfyller bestemte kriterier, kan den også kvalifisere seg for å få hjelp med bedriftspriser eller skattelettelser for forskning og utvikling. Finn ut mer her.

  For mer informasjon, vennligst kontakt: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no