Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Fransk havvind lynkjapt ut av startblokkene

  Equinor Illustration

  Etter en treg start regnes nå Frankrike som et av landene med størst potensiale for havvind i Europa. Det gir store muligheter for norske aktører.

  Myndighetenes ambisiøse plan for omstilling av energisektoren har lovfestet et mål om å lyse ut 8,75 GW offshore vindkapasitet i årene frem mot 2028. Dette inkluderer også flytende havvind og kommer i tillegg til syv bunnfaste prosjekter, samt fire demoprosjekter for flytende vind som allerede er under utvikling.

  Samtidig  har myndighetene endret anbudsprosessene på en måte som reduserer risikoen for utbyggere, og gjør det enklere for internasjonal aktører å delta. Dette skaper betydelige muligheter for norske utviklere og leverandører.

  11. juni inviterer Innovasjon Norge og Team Norway Paris til den første av en serie webinar om muligheter for norske aktører i det franske havvind-markedet. Her lærer du om mulighetene i det franske markedet, aktuelle og forestående prosjekter, samt muligheter for nettverksbygging med fransk industri. Webinaret følges opp med mer spesifikke seminar og B2B-møter utøver høsten.