• EN
 • Logg inn
 • Investorer flokker seg rundt de nordiske VC-fondene

   Foto: Georgy Rudakov, Unsplash
  Foto: Georgy Rudakov, Unsplash

  Interessen for den nordiske teknologiscenen er rekordhøy. Flere nordiske risikokapitalforetak forventes å lukke rekordstore fond innen kort tid, med flere milliarder kroner til å investere i raskt voksende teknologi- og internettbedrifter. Både institusjonelle investorer, pensjonsfond og velstående privatpersoner øker innsatsen.

  «Norden har styrket sin merkevare, og nå kommer kapitalen», sier Katja Bergman, partner i risikokapitalfirmaet Moor.

  Northzones nyeste fond, som ble lukket i august 2018, samlet inn 3,5 milliarder kroner – nesten to milliarder mer enn i 2006 da det siste fondet ble startet.

  Statlige Almi Invest forvalter også ca. 3 milliarder kroner og har siden etableringen investert i nesten 600 oppstartsbedrifter. 650 millioner kroner i GreenTech-fondet skal nå investeres i klimasmarte investeringer som er CO2-reduserende.

  «Det er gøy å se at Norden begynner å likne det man har sett i Silicon Valley i årevis. Talenter flytter hit for å jobbe i de store selskapene, så starter de spin-offs».

  Det blir en spennende høst når det gjelder kapital i Norden. Vi følger dette videre. Ta kontakt med Innovasjon Norges kontor i Stockholm for mer informasjon.

  Tina Nordlander
  Spesialrådgiver
  Innovasjon Norge, Sverige
  tina.nordlander@innovationnorway.no