Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Muligheter for eksport av norsk teknologi og kompetanse når Sør-Korea satser på havvind

  Vindmølle på land langs kysten
  Getty Images

  Norsk teknologi og kompetanse er etterspurt når Sør-Korea bygger ut kraftproduksjon til havs. 

  Sør-Korea jobber mot et mål om 20 prosent fornybar energiproduksjon innen 2030 – den såkalte 3020-planen. Havvind er et viktig ledd i satsingen, og myndighetenes plan er å øke produksjonen med ytterligere 13 gigawatt fra dagens nivå på 1,58 gigawatt.  

  Store prosjekter 

  Flere store prosjekter er i oppstartsfasen. Provinsen Sør-Jeolla planlegger å utvide kapasiteten på havvind med 8,2 gigawatt, med utbyggingen fordelt over tre faser. Flere norske aktører er allerede involvert i et megaprosjekt på totalt 6 gigawatt utenfor Ulsan, og på øya Jeju jobbes det med flere prosjekter hvor de fleste er i størrelsesordenen rundt 100 megawatt. 

  Behov for norsk teknologi 

  I forbindelse med satsingen på havvind etterspørres både kompetanse og teknologiske løsninger. Dette gjelder blant annet systemer for marin observasjon, offshore fundamentering, fortøyning-systemer, installasjon av turbiner og kabler samt rådgivning og digitale løsninger. 

  Norge har en partnerdialog med Sør-Korea hvor det jobbes bredt med å posisjonere norske selskaper for å utnytte disse markedsmulighetene. 

  Ta et digitalt kurs 

  Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om markedsintroduksjon til Sør-Korea. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen havvind. Du får også tips og triks om hva som skal til for å lykkes i det koreanske markedet.  

  Styrk ditt nettverk  

  Vårt kontor i Seoul har god forståelse av det koreanske markedet og koreansk forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.