Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • London er FinTech-hovedstaden i Europa

   Foto: Dil, Unsplash
  Foto: Dil, Unsplash

  London er stedet å være for FinTech-selskaper. Vi vet hva som skjer og driver et vekstakselerator-program for norske teknologiledere i finansdistriktet Canary Wharf.

  Hva gjør London til Europas FinTech-hovedstad?
  London har opparbeidet seg et omdømme som Europas FinTech-hovedstad. Dette er fordi flere og flere nyetableringer fra hele verden settes opp i London, og de siste tallene viser at investeringene i finansiell teknologi i Storbritannias hovedstad vokser raskere enn noe annet sted i verden og står for mer enn halvparten av de europeiske investeringene i denne sektoren.

  1. Klynger
  Plasser deg selv i hjertet av et ledende globalt finanssenter med blomstrende teknologiindustri for å danne innovative partnerskap på tvers av sektorer. Utvikle nye ideer med hovedstadens 40 000 finanstjenesteselskaper, nyskapende teknologiske nyetableringer og noen av verdens største banker.

  2. Talent i verdensklasse
  Tilgang til talent fra et utvalg på tusenvis av ansatte som jobber i Londons FinTech-sektor, og mange flere fagfolk innen digital teknologi. London er nå verdens største senter for finansiell teknologi, med flere arbeidere innen FinTech enn både byen New York eller San Francisco – Silicon Valley.

  3. Investering
  Mer enn halvparten av alle FinTech-investeringer i Europa kanaliseres til London. Hovedstadens FinTech-nyetableringer har tiltrukket seg millioner i investeringer. Store nye teknologifond fra hele verden etablerer seg i London, inkludert Santander (60 mill. GBP), Index Ventures (328 mill. GBP) og Google Ventures (76 mill. GBP).

  4. Digital tilkobling
  I London garanterer super-raske bredbånd og transportnettverk deg tilkoblingsmuligheter og tilgang til kunder i verdensklasse. Storbritannia har et av de høyeste nivåene av Internett- og mobiltelefondekning, det høyeste e-handelsforbruket i Europa og er en leder i nettilgang til finansielle tjenester.

  Innovasjon Norges TEA-akseleratorprogram i finansdistriktet i London
  Vi kjører et akseleratorprogram kalt TEA Technology Executive Accelerator. Det er et vekstprogram rettet mot norske teknologiledere som ønsker å skalere sin virksomhet globalt. Vår akselerator finnes ved Level39, Europas største teknologiakselerator for virksomheter innen sektorene finans, detaljhandel, cybersikkerhet og fremtidsby-teknologi, og gir bedrifter med høy vekst den nødvendige kompetansen til å vokse i raskt tempo.

  Vår akselerator ved L39 har en glimrende beliggenhet omgitt av banker og hovedkontorer, som bringer gründere til samme sted som noen av verdens mest innflytelsesrike teknologiinvestorer, industrieksperter og organisasjoner, hvilket gir dem større aksept og tilgang til markeder.

  Ta kontakt med oss hvis du ønsker å få vite mer, eller hvis du trenger hjelp til å utvide virksomheten din til Storbritannia:

  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no