Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Storbritannias sektor for kunstig intelligens blomstrer

   Bilde: Thinkstock
  Bilde: Thinkstock

  Hvis du driver virksomhet innen sektoren teknologi og/eller kunstig intelligens og er ute etter å utvide virksomheten din, så kan Storbritannia være for deg. Som professor Stephen Hawking uttalte på en konferanse i Cambridge: «Om det lykkes å skape effektiv kunstig intelligens kan det være den største begivenheten i vår sivilisasjons historie. Det vil enten være det beste, eller det verste, som noen gang har skjedd menneskeheten. Vi vet ennå ikke hva det blir».

  Uavhengig av utfallet skjer dette i et raskt tempo, med ledende eksperter som nå gjennomfører en større gjennomgang av utviklingen av kunstig intelligens i Storbritannia. En imponerende prognose fra Accenture forutsier at denne næringen vil tilføre 654 milliarder pund til den britiske økonomien innen 2035.

  Storbritannia har et konkurransefortrinn når det gjelder kunstig intelligens, der noen av verdens mest innovative selskaper innen kunstig intelligens er basert, og med et rikt økosystem av investorer, arbeidsgivere, utviklere og kunder. Det er et raskt voksende område for forskning og kommersiell investering, også for store globale digitale selskaper. Alt dette kombinert gjør Storbritannia til et glimrende knutepunkt for å utvide virksomheten.

  Høy statlig finansiering medfører store næringsmuligheter innen kunstig intelligens
  Myndighetene i Storbritannia har kunngjort planer om å øke veksten og støtten til Storbritannias sektor for robotikk og kunstig intelligens ved å investere rundt 93 millioner pund over de neste fire årene gjennom sitt Industrial Strategy Challenge Fund. I planene vil det bli tatt sikte på å utnytte Storbritannias allerede sterke sider samt støtte utviklingen av ny teknologi. Myndighetene har sagt at dens investeringer i kunstig intelligens over fire år vil bli brukt til å gjøre industri og offentlige tjenester mer produktive, ved å utvikle systemer for kunstig intelligens og robotikk som kan benyttes i ekstreme miljøer i offshore energi, kjernekraft, verdensrommet og dyp gruvedrift.

  Myndighetene har også bekreftet investeringer på 38 millioner pund i samarbeidsprogrammer innen forskning og utvikling av selvkjørende biler, samt at de vil samarbeide med industrien for å utvikle neste generasjons kunstig intelligens og kontrollsystemer for denne teknologien. Dette er svært spennende nyheter for den britiske teknologiindustrien i årene som kommer.

  Muligheter for norske selskaper, til tross for Brexit-frykt
  Forskning fra London & Partners viser at Storbritannia fortsatt er attraktiv for investorer, til tross for avgjørelsen om å forlate EU. Britiske teknologibedrifter mottar faktisk flere risikokapitalinvesteringer enn noen andre land i Europa etter folkeavstemningen.

  Siden folkeavstemningen om EU har en rekke av verdens ledende teknologiselskaper bekreftet sine langsiktige planer om å investere i London. Google har lagt frem en investeringsplan på 1 milliard pund for et nytt hovedkvarter ved King’s Cross, Facebook har annonsert 500 ekstra arbeidsplasser i London og Apple har avslørt planer om et nytt hovedkvarter i Battersea. Snap Inc, selskapet bak appen Snapchat, kunngjorde også nylig at det vil etablere sitt internasjonale hovedkvarter i London. Fremtiden ser lys ut, og vi er ikke i tvil om at Storbritannia både vil fortsette å tiltrekke rekordstore investeringer og forbli et av verdens beste steder for virksomhetsutvikling.

  Kontakt oss for å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg på best mulig måte i Storbritannia:

  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no