Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Muligheter innen IoT i Smarte Byer i India

  Hånd som holder opp en mobil med Instagram og har storby i bagrunn
  Foto: Jakob Owens, Unsplash

  Det indiske Internet of Things-markedet (IoT) presenterer en enorm mulighet på 15 milliarder USD innen 2020, og vokser med en CAGR på > 25 %. Vi ser frem til at norske bedrifter skal få ta del i denne store muligheten i India.

  Indiske myndigheters Digital India-program, som tar sikte på å gjøre India til et digitalt styrket samfunn med kunnskapsøkonomi, er forventet å gi sårt tiltrengt statlig drivkraft til utviklingen av landets IoT-økosystem.

  Picture: Innovation Norway
  Bilde fra Innovasjon Norges rapport: Role of IoT in Building Smart Cities - India, 2017. 


  Departementet for elektronikk og informasjonsteknologi (DeiTY) har utarbeidet et utkast til retningslinjer for IoT, med fokus på følgende målsetninger:

  • Å skape en IoT-næring i India på 15 milliarder USD innen 2020. Det antas at India vil ha en andel på 5–6 % av den globale IoT-næringen.
  • Å gjøre kapasitetsutvikling (menneskelig og teknologi) for IoT-spesifikke ferdighetssett for innenlandske og internasjonale markeder.
  • Å gjøre forskning og utvikling innenfor alle assisterende teknologier.
  • Å utvikle IoT-produkter som er spesifikke for indiske behov innenfor alle mulige områder.

  Regjeringen har etablert et kompetansesenter for IoT som skal fungere som en plattform for utvikling av faglig kompetanse og som en innovasjonsakselerator for utforsking av avanserte teknologier. Dette skal støtte offentlige initiativer ved bruk av IoT på områder som vann, energi, landbruk, kriminalitet, sikkerhet og helse.

  I tillegg gir utviklingen av Smarte Byer i India en massiv teknologimulighet beregnet til mellom 1,5 og 2 milliarder USD. Det er anslått at omtrent 20 % av indiske Smarte By-løsninger vil være IoT-baserte.

  Myndighetene har stort fokus på transport, energi og miljø.

  Bilde fra Innovasjon Norges rapport: Role of IoT in Building Smart Cities - India, 2017.


  Flere IoT-baserte Smarte By-prosjekter er gjennomført med suksess:

  Bilde fra Innovasjon Norges rapport: Role of IoT in Building Smart Cities - India, 2017


  Dette er noen av funnene i en studie om Internet of Things i indiske Smarte Byer, utført av Innovasjon Norge i New Delhi.

  For mer informasjon, vennligst ta kontakt med:
  Ambika Oberoi Sawhney
  Senior markedsrådgiver
  Innovasjon Norge, India
  Ambika.oberoi.sawhney@innovationnorway.no