Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Paris: Ta med din oppstartsbedrift til lysenes by

  Paris i rød solnedgang
  Foto: Luca Micheli, Unsplash

  Oppstartsscenen i Paris er travel med flere enn 21 000 oppstartsbedrifter, og byen rangeres ofte som et av Europas beste steder for å skalere opp virksomheten. Byen har flere hundre felles arbeidsområder og er vertskap for verdens største inkubator, Station F. Innovasjon Norges Paris-kontor befinner seg ved et av disse arbeidsområdene, og vi ønsker deg gjerne velkommen til byen. Et statsfinansiert velkomstprogram har også blitt lansert for utenlandske virksomheter for å gjøre det enklere å etablere seg i Frankrike.

  En vital oppstartsscene i Paris
  Paris ble rangert som den 6. beste byen for både oppstartsbedrifter og oppskaleringer i Europa av European Digital City Index 2016 takket være den «veletablerte risikokapitalsektoren og flere forskningsinstitusjoner i verdensklasse, sammen med et økende antall felles arbeidsområder og akseleratorer». De høyest rangerte byene på listen er henholdsvis London, Amsterdam, Stockholm, Helsinki og København, som indikerer en sterk skandinavisk tilstedeværelse blant de beste oppstartsbyene i EU.

  Ifølge startuphub.eu ansetter flere enn 21 000 nyetableringer nesten 130 000 personer i Paris, og har tiltrukket seg 3,74 milliarder euro i finansiering. Blant byens suksesshistorier finner man nettannonsebedriften Criteo, bildelingssystemet BlaBlaCar og musikkstrømmetjenesten Deezer. Den parisiske inkubatoren «Station F» som åpnet i 2017, er vertskap for 1000 nyetableringer på 30 000 m2, som gjør den til verdens største inkubator for oppstartsbedrifter.

  European Digital City Index påpeker at Paris rangeres av CITIE som en foregangsby i forhold til regelverk, foran San Francisco. Imidlertid er «Frankrike tregere til å ta i bruk mange digitale teknologier enn flere andre europeiske land. I tillegg er det ganske dyrt å bo i Paris, noe som utgjør ytterligere en hindring for enkelte gründere».

  French Tech
  «French Tech» representerer alle aktørene som utgjør den franske oppstartsscenen. Det er også en ambisiøs statlig politikk som tar sikte på å heve Frankrike opp blant de store «oppstartsnasjonene». French Tech-initiativet ble lansert av regjeringen i 2013, med troen på at vellykkede nyetableringer vil skape økonomisk verdi og jobber i Frankrike. French Tech-initiativet inkluderer et investeringsfond på 200 millioner euro for akseleratorene til private nyetableringer, og 15 millioner euro for å øke internasjonal tiltrekningskraft. Bare i 2016 kom det inn mer enn 2 milliarder euro gjennom programmet.

  Velkomstpakke for å tiltrekke utenlandske nyetableringer til Paris
  French Tech Ticket er et program for utenlandske gründere for å etablere og utvikle sine ideer og nyetableringer i Paris under svært gunstige forhold. For 2017-utgaven ble rundt 180 utenlandske gründere med 70 nyetableringer utvalgt til å bli med i et av 41 franske inkubatorer, der 21 av dem befinner seg i Paris. French Tech Ticket-velkomstpakken inkluderer 45 000 euro i finansiering, 12 måneders gratis kontorplass i en inkubator, mentorhjelp, masterklasser, nettverksbygging og to demonstrasjonsdager med investorer. Se French Tech Ticket for mer informasjon.

  Paris&Co er byens etat for økonomisk utvikling og innovasjon. Paris&Co fremmer Paris’ innovasjonsøkosystem internasjonalt for å tiltrekke seg utenlandske investorer, støtte nyetableringer og organisere forretningsarrangementer. Paris&Co har for eksempel lansert Comet, en inkubator i hjertet av Paris som er spesialdesignet for utenlandske nyetableringer. Comet tilbyr en fullverdig introduksjon til det parisiske økosystemet, støtte og mentortjenester for mange utenlandske nyetableringer fra hele verden.

  Paris&Co tilbyr også en «Paris Landing Pack», som er et fireukersprogram for å akselerere virksomheten. Programmet gjør det mulig for nyetableringer å teste produktet eller tjenesten på det franske markedet, og hjelper dem med å knytte seg til det parisiske nettverket med virksomheter og partnere.

  Paris&Cos temabaserte inkubasjonsprogrammer fokuserer på digitale publikasjoner, innovasjon innen turisme, innovasjon innen sport, e-helse, mat, digitale, kulturelle og kreative bransjer, smarte byer, morgendagens eiendomsmarked, sosialt entreprenørskap og finans.

  Arrangementer for nyetableringer i Paris

  Station F-arrangementer: Verdens største oppstartslaboratorium organiserer regelmessige arrangementer og workshops. Sjekk kalenderen deres.

  Paris Fintech Forum: Flere enn 2600 deltakere fra 72 land samles i to dager i hjertet av Paris for å utveksle ideer med flere enn 240 direktører fra banker, forsikring, telekommunikasjon og myndigheter. Stedet å være for ambisiøse fintech-selskaper.

  Hacking de l’Hôtel de Ville: På denne dagen gir borgermesteren i Paris nøklene til rådhuset til over 1000 nyetableringer, eksperter, investorer og selskaper fra Frankrike og utlandet for det årlige oppstarts- og innovasjonsarrangementet.

  Hello Tomorrow Global Summit: et globalt oppstartstoppmøte fokusert på «deeptech», nyetableringer innen vitenskap og teknologi.

  Vivatech har etablert seg som stedet der verdensledere innen teknologi og næringsliv treffer lovende nyetableringer og de som står for morgendagens omveltninger. Flere enn 100 000 besøkende, 9 000 oppstartsbedrifter og 1900 investorer.

  Smart Mobility Techmeeting tar sikte på å finne løsninger for Paris’ blomstrende smart mobilitet-marked, som «representerer 41 millioner reiser hver dag, en trafikkøkning på 17 % på 10 år». Smart Mobility Techmeeting organiserer regelmessige møter.

  Mer informasjon?
  Ta kontakt med Eli Rognerud ved Innovasjon Norges Paris-kontor for mer informasjon om muligheter for nyetableringer i Frankrike:

  Eli Wærum Rognerud
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Paris
  eli.rognerud@innovasjonnorge.no