Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Smart jordbruk i Øst-Afrika er et eksportmarked for norske bedrifter

  Agrikultursektoren i Øst-Afrika deler likheter med sektoren i Norge – mange småbønder, et viktig bidrag til arbeidsplasser og utvikling i distriktene, krevende geografiske og biologiske forhold som trenger smarte løsninger. Foto: Getty Images. 

  Matsikkerhet og utvikling av agrikultursektoren er blant topp-prioriteringene til øst-afrikanske land.  

  Ifølge Verdensbanken vil sektoren bli en trillion-dollar-industri innen 2030, og er del av FNs bærekraftsmål. 

  En betydelig sektor  

  Øst-Afrika er jordbruk den desidert største sektoren i forhold til brutto nasjonalprodukt (BNP), eksportinntekter og sysselsetting. Jordbruk står for 32 prosent av BNP, 80 prosent av arbeidsstyrken jobber innenfor sektoren, og det står for rundt 65 prosent av valutainntekter i regionen.  

  Behov for effektivisering og modernisering 

  Det er behov for å gjøre jordbrukssektoren i Øst-Afrika mer bærekraftig, som er en prioritet blant flere regjeringer. Løsninger og produkter som øker kvalitet og kvantiteten av avlinger og husdyr som også respekterer klimaet og miljøet er særlig etterspurt.  

  Likheter med Norge 

  Agrikultursektoren i Øst-Afrika deler likheter med sektoren i Norge – mange småbønder, et viktig bidrag til arbeidsplasser og utvikling i distriktene, krevende geografiske og biologiske forhold som trenger smarte løsninger.  

  Norge har verdensledende selskaper som jobber med optimalisering av avlinger og husdyr. Vi har også en solid portofolie med selskaper innenfor jordbruksteknologi som har bærekraftige løsninger for plantevernmidler, vanning og sporing og skalering av verdi fra bonde til forbruker.  

  I tillegg er det flere fond, investorer og akseleratorer med tilstedeværelse og interesse i markedet og sektoren.  

  Ta et digitalt kurs 

  Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om markedsintroduksjon til Kenya. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen smart jordbruk. Du får også tips og triks fra norske bedrifter som har lykkes i Kenya.  

  Styrk ditt nettverk  

  Vårt kontor i Nairobi har god forståelse av det kenyanske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.