Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Store muligheter gjennom medie- og PR-arbeid til de riktige målgruppene på det tyske markedet

  Kvinne og mann ser inn vindu
  Bennett Tobias

  For norske bedrifter kan det være vanskelig å navigere i Tysklands digre mediemarked, men bedriftene kan få rådgivningshjelp av Innovasjon Norges Tysklands-kontor som kjenner mediemarkedet godt og kan gi smarte råd.

  Synlighet hos de riktige personene er en utrolig viktig faktor når du skal posisjonere et nytt produkt eller en ny løsning i et utenlandsmarked. Det hjelper for eksempel veldig å kunne vise til publiserte meldinger eller artikler på tysk, når du er i kontakt med mulige partnere eller kunder i de tyskspråklige landene.

  Tyskland har det femte største avismarkedet i verden, etter Kina, India, Japan og USA. Det utgis over 320 dags- og ukeaviser, trykt og online. I tillegg publiseres det et stadig voksende spekter av fagmedier med for tiden rundt 5.600 titler pluss mer enn 1.600 ukeblad. De fleste mediene er online, men trykte medier spiller fortsatt en forholdsvis stor rolle i Tyskland. 

  Digitaliseringen av medielandskapet, internettet, den sterke veksten av mobile enheter og sosiale mediers stadig større rolle har endret også tyskernes mediebruk. 62,4 millioner tyskere over 14 år, 90 prosent, er online. Mer enn 50 millioner mennesker bruker internettet daglig. Hver tysker er i gjennomsnitt 165 minutter online per dag.  

  Det tyske mediemarkedet er dermed mye større og også mye mer uoversiktlig enn det norske. Dette gjør det ikke lett for norske bedrifter å starte med PR i Tyskland.  

  Vi hjelper bedrifter

  Her kan våre kontor i Tyskland bidra med rådgivning for å øke muligheten for å oppnå effekter og rekkevidde i dette krevende, men lovende kommunikasjonsmarkedet – i Tyskland, Sveits og Østerrike. Vi kan bistå med markedsrådgivning for å identifisere relevante målgrupper og kanaler, samt yte strategisk sparring for å utforme budskap og ved hjelp av Team Norway åpne dører til relevante multiplikatorer. Vi har dessuten kunnskap om hvordan vi henviser til ulike tyske PR-byråer som kan yte konkrete PR-tjenester ved behov.

  Kontakt oss

  Ønsker du å snakke med oss? Ta kontakt med Hilke von Hoerschelmann, hihoe@innovationnorway.no