Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Fintech-landskapet i Afrika viser interessante trender

  Et stort fingeravtrykk og en mann som balanserer på en strek som går ut fra fingeravtrykket
  Foto: freshidea - Fotolia

  Afrika er i ferd med å bli et interessant marked for kryptovalutaer, og neste generasjons peer-to-peer kjøp og salg av kryptovalutaer er et raskt voksende marked.

  Kryptovalutaer baner vei

  I en artikkel i ITWEB, fra 24. mai 2018, slås det fast at afrikanske brukere av virtuell valuta mest sannsynligvis er menn under 30 år, som er utdannet eller som er i ferd med å fullføre høyere utdanning.

  Et amerikansk selskap som har observert disse trendene, har en plattform som står for transaksjoner av 500 millioner sørafrikanske rand per måned. Halvparten av disse kundene er under 30 år, der 70 % har en høyere utdanning eller er i ferd med å fullføre en høyere utdanning, med en fordeling på 65 % menn og 35 % kvinner. Kryptovalutaer kjøpes hovedsakelig ved bankoverføringer og gavekort.

  Afrikas forhold til kryptovaluta kan beskrives ut ifra bruken. Mange mennesker i Afrika har ikke tilgang til det tradisjonelle banksystemet. Fintech-selskaper med plattformer har gjort det mulig for folk å handle varer og tjenester, samt overføre penger.

  Noen afrikanere kjøper kryptovalutaer som en sikring mot stadig vekslende lokale valutaer i land som Nigeria og Zimbabwe. Det er en ny generasjon av afrikanere som kjøper kryptovalutaer som investeringer i lovende blokkjede-nyetableringer. Interessen for digital valutahandel påvirkes av lavere avgifter, økt transaksjonshastighet, sikkerhet og valutastabilitet. For gründere har kryptodrevne selgerkontoer også forenklet drifts- og eksportfunksjonene.

  Sør-Afrika leder an i den finansielle revolusjonen, peer-to-peer, i Afrika. Afrika har en fordel fremfor de utviklede markedene. Den økende middelklassen har allerede omfavnet innovasjon innen bankvirksomhet, det vil si at de fleste bruker mobile banktjenester. Bitcoin, Ethereum og andre virtuelle valutaer er egentlig bare nyere finansielle instrumenter.

  Brukerautentisering

  Brukerautentisering var et hett tema som nylig ble diskutert på ITWEB Security Summit, og felles tjenester er i ferd med å bli mer attraktive. Cybersikkerhet har blitt et stadig viktigere fokusområde, ettersom cyberkriminalitet truer forretningsrisikoen. Ledere må etablere en levedyktig strategisk retning, sikre etterlevelse og gjennomføre strategier for cybersikkerhet innenfor organisasjonene sine.