Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Tyskland vil kunne ha nytte av norske hurtigladere

  Elektrisk lader koblet til bil
  Getty Images

  Norske bedrifter bør utnytte muligheten når Tyskland skal bygge et nytt nasjonalt nettverk av hurtigladestasjoner for elektriske kjøretøy. 

  Tyskland sikter på karbonnøytralitet innen 2050. Med over tre firedeler av landets befolkning boende i byer satser myndighetene på klimavennlige løsninger innen urban transport, og har allerede bevilget flere hundre millioner euro til videreutvikling av smarte byer. 

  Ladestasjoner 

  Elektriske biler og hybridbiler blir stadig mer populært i Tyskland, men utbyggingen av ladeinfrastruktur har ikke holdt tritt med salgsmengden. For å møte satsingen på elbiler er det behov for flere offentlige og lett tilgjengelige hurtigladestasjoner, både i byer og langs hovedveier over hele landet.  

  Tyske myndigheter forbereder nå utlysningen av et europeisk anbud på installasjon og drift av 1000 nye hurtigladestasjoner, og har øremerket to milliarder euro til utbyggingen. 

  Flere muligheter 

  Tyskland har et stort transportnettverk med behov for klimavennlige løsninger både på land og til vanns. Med sin ledende posisjon innen e-mobilitet har norske bedrifter med serviceorienterte forretningsmodeller og gode verdiforslag gode vekstmuligheter i det tyske markedet.  

  Når vinduet for utbygging av infrastruktur for e-mobilitet åpner i Tyskland bør norske bedrifter gripe muligheten. 

  Ta et digitalt kurs 

  Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om eksport til Tyskland. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen smart mobilitet. Du får også tips og triks om hvordan å operere i det tyske markedet. 

  Styrk ditt nettverk  
  Våre kontorer i Hamburg og München har god forståelse av det tyske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.