Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Utslippskutt i Canada gir eksportmuligheter for norske bedrifter

  Canadisk flagg

  Norge og Canada har jobbet sammen om den voksende sektoren karbonfangst i over 15 år.  Nå har begge landene inkludert hydrogen i nye nasjonale strategier for utslippskutt, noe som gir eksportmuligheter for norske bedrifter. 

  Karbonfangst er et bidrag for å bremse global oppvarming ved å fange karbondioksid (CO2) fra for eksempel kullkraftverk og lagre det i stedet for å slippe det ut i atmosfæren. 

  Netto-null utslipp utfordring  

  Canada har som mål å ha netto-null utslipp innen 2050. Dette involverer føderale midler for å raskt fremskynde avkarboniseringsprosjekter og oppskalere bærekraftig teknologi.  

  Hydrogenstrategien er en del av dette målet. En av utfordringene til Canada er at mange steder er det en begrenset innenlands forsyning og tilgang til hydrogen med lavt karbonnivå. Dette forhindrer både pilot og kommersiell utrulling, men norske bedrifter har potensial til å løse slike utfordringer for Canada 

  Økt interesse for norsk bærekraftig teknologi  

  Norge er allerede sett på som verdensledende innenfor grønn industri, og nettverket utviklet av Innovasjon Norge i det kanadiske markedet har økt tilliten og interessen for norsk bærekraftig teknologi, så det eksiterer allerede et nettverk for norske selskaper.  

  Som et resultat av økte midler fra regjeringen, er dette en mulighet til å finne kanadiske partnere og eksportere norske løsninger.  

  Ta et digitalt kurs 

  Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om markedsintroduksjon til Canada. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen karbonfangst. Du får også tips og triks fra norske bedrifter som har lykkes i Canada.  

  Styrk ditt nettverk  

  Vårt kontor i Toronto har god forståelse av det kanadiske markedet, forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.