Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Utvidelse av dypvannshavn og flytende offshore vindmøller åpner for fransk-norsk partnerskap

  Foto: Philipp Sewing, Unsplash

  Occitanie-regionen investerer 230 millioner euro i ny infrastrukturutvikling i Port-la-Nouvelle, Frankrikes tredje største middelhavshavn. De inviterer nå internasjonale aktører til et langsiktig offentlig-privat partnerskap for å utvikle prosjektet.

  L’Occitanie er Frankrikes nest største region i størrelse og femte største i BNP. De bruker nå sin sterke posisjon til å bli den første energipositive regionen i Europa innen 2050. Denne ambisiøse planen dekker flere temaer, som mobilitet, boliger, oppvarming og produksjon av fornybar energi.

  Viktige steg for å nå målet er utviklingen av to flytende havvindmølleparker som skal ligge i havet i nærheten av Port-la-Nouvelle, og en strategi for å styrke regionaløkonomien ved å utvikle mer aktivitet og samtidig tiltrekke nye prosjekter og bransjer. L’Occitanie har ambisjoner om å bli det ledende knutepunktet for bygging og montering av offshore vindmøller i Middelhavet. Disse planene skaper et behov for stor infrastrukturutvikling i havnen, noe som betyr en god mulighet for norsk ekspertise.

  Port-la-Nouvelle ønsker en nytenkende og fleksibel havneadministrasjon til utvidelsen av dypvannshavnen for å styrke havnens attraktivitet. I dag søker havnen etter en privat samarbeidspartner (eller gruppe av partnere) klar til å samarbeide med Regionrådet gjennom en langsiktig kontrakt som starter i 2021. Det offentlig-private samarbeidet skal være ansvarlig for finansiering og bygging av terminaler, valg av terminaloperatører og styring av den globale infrastrukturen.

  Dette er en mulighet det er verdt å se nærmere på for norske investorer som er ivrige etter å utvikle sine aktiviteter i Middelhavet.

  For å lære mer om prosjektet og hvordan du kan bruke kompetansen din i det franske markedet, ta gjerne kontakt med:

  Eli Wærum Rognerud
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Paris
  eli.rognerud@innovationnorway.no