• EN
 • Logg inn
 • Teknologi for avfallsbehandling i Russland

   Paweł Czerwiński, Unsplash
  Paweł Czerwiński, Unsplash

  I desember 2017 vedtok den russiske regjeringen endringer i loven om avfall fra produksjon og forbruk. Markedet er stort, mangelen på passende teknologi er åpenbar, og endringer i loven gjør det russiske markedet interessant for norske bedrifter innenfor behandling av vann og avfall.

  Blant annet inkluderer nye elementer i lovgivningen introduksjonen av produsentansvar for å behandle/resirkulere deres egne produkter og, fra 2017, et forbud mot deponering av avfall som kan resirkuleres. Ifølge eksperter vil dette på mange måter bidra til å etablere et komplett marked for avfallsbehandling.

  På tross av de gjeldende økonomiske forholdene i Russland, har norske selskaper fordeler fordi de allerede innehar den nødvendige teknologien og kompetansen. Ifølge en prognose fra Verdensbanken har Russlands økonomi fortsatt å vokse siden 2017, understøttet av sterkere global vekst, høyere oljepriser og solide grunnleggende makrotall. Dette er et godt tidspunkt for å se til Russland, følge med på situasjonen, samle informasjon og legge planer for en mulig inntreden i avfallsbehandlingsmarkedet.

  Innovasjon Norge Russland kan hjelpe interesserte bedrifter med å etablere forretningskontakter og med å introdusere til lokale myndigheter. En markedsvurdering som nylig er blitt gjennomført av Innovasjon Norge Moskva, kan sendes til interesserte aktører på forespørsel.

  For mer informasjon, vennligst kontakt: 
  Ludmila Tolstova
  Seniorrådgiver 
  Innovasjon Norge, Russland
  ludmila.tolstova@innovationnorway.no