• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/midtosten-og-afrika/oman/oman.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  Oman  
  Landkode: ON Landrisiko: Risikogruppe 4. Tendens: Negativ. 
  Hovedstad: Muscat Korrupsjonsindeks (CPI): 52 (2018). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT + 4 timer  
  Arbeidsuke: Søndag - Torsdag Myntenhet: 1 omansk rial = 1000 baiza
  Forretningsspråk: Engelsk Valutakode: OMR
  Mål og vekt: Det metriske system  
     
  Handelsavtale med Norge: Ja, EFTA/GCC  
  Skatteavtale: Nei  
     
  /
  Adrian Radion

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Dubai
  Den norske ambassaden i Riyadh

  Blant landene i regionen er Oman et av de mest interessante markedene for norsk næringsliv. Beliggenheten gir Oman god tilgang til markeder i Midtøsten, Asia og Afrika. Som et politisk sett relativt stabilt land har Oman potensiale til å bli et regionalt knutepunkt. Oman har den beste plasseringen på Ease of Doing Business rangeringen i Midtøsten hva gjelder oppstart av nye bedrifter.

  Oman er meget positive til norske investeringer og økt samhandel, og med landets satsning bl.a. på mer effektiv utnyttelse av olje- og gassressursene kan Norge være en sentral bidragsyter og NORWEP følger markedet tett. Oman er også interessert i akvakultur, et område Norge har mye ekspertise i. Flere norske bedrifter har godt fotfeste i landet. Turisme- og reiselivsbransjen er dessuten prioritert. Hos Transparency International er Oman rangert som nummer 68 av 180 land.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.