• EN
 • Logg inn
 • Betalingsforhold

  Valutarestriksjoner
  Ingen restriksjoner.

  Åpen regning

  Forekommer først og fremst for etablerte kunder. 30-60 dagers kredittid er vanlig. Betalingsforsinkelser er vanligvis ikke noe problem, men kan forekomme.

  Dokumentinkasso
  Vanlig ved etablerte forretningsforbindelser.

  Remburs
  Anbefales spesielt overfor nye forretningsforbindelser.

  Mulighet for kredittforsikring og eksportfinansiering vil variere basert på landrisiko, økonomisk stabilitet, og korrupsjonsnivå.
  GIEK Kredittforsikring: På forespørsel.
  Ateradius: På forespørsel.
  Euler HermesPå forespørsel.
  Trygg forsikringPå forespørsel.
  Coface: På forespørsel.

  /

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Dubai
  Den norske ambassaden i Riyadh

  Blant landene i regionen er Bahrain et spennende marked for norsk næringsliv og investeringer. Bahrain er en regional hub med gode kommunikasjoner. Engelsk er mye brukt og landet ansees som litt mer liberalt enn enkelte andre arabiske land. 

  Bahrain ligger som nummer to på listen i Midtøsten over de letteste land å investere i og handle med (Ease of Doing Business). Norske næringsinteresser i Bahrain er konsentrert om skipsfart, finansielle tjenester, olje/gass og noe annen industri (f.eks. aluminium). Olje/gass og hovedstaden Manama som internasjonalt finanssentrum vil fortsatt være viktig, men voksende sektorer er grønn energi, IKT, kreative næringer, akvakultur, sjømat, turisme og reiseliv. 

  Bahrain har en rekke ordninger for å trekke til seg utenlandsk næringsliv. Imidlertid er det visse politiske spenninger mellom den sunnimuslimske regjerende kongefamilien og landets styre for øvrig og det sjiamuslimske flertallet i befolkningen. Bahrain ligger som nummer 103 av 180 på Transparency Internationals liste.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.