• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/midtosten-og-afrika/jordan/jordan.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Hashemite Kingdom of Jordan  
  Landkode: JO Landrisiko: Risikogruppe 5. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Amman Korrupsjonsindeks (CPI): 49 (2018). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT + 2 timer  
  Arbeidsuke: Søndag - Torsdag Myntenhet: 1 Jordan Dinar = 1000 fils.
  Forretningsspråk: Engelsk og arabisk Valutakode: JOD
  Mål og vekt: Det metriske system Vanlig faktureringsvaluta: EUR, USD eller NOK
     
  Handelsavtale med Norge: ja, EFTA/Jordan  
  Skatteavtale: Nei. 
   
     
  /
  Flickr

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy in Amman
  25 Damascus Street
  Abdoun, Amman


  KONTAKT AMBASSADEN

  På tross av uroligheter i regionen har Jordan de siste årene hatt et stabilt forretningsklima, og fungerer derfor for mange bedrifter som et knutepunkt i Midtøsten. Jordan er helt avhengig av import av flere typer råvarer som olje og gass, energi, mat, tekstiler og ferdigproduserte varer. Sektorer av interesse for norsk næringsliv er bygg og anlegg og varetransport, samt at det satses på oppbygging av IT-industrien i landet.

  Jordan har begynt å investere mye i både vind- og solenergi for å dekke energibehovet. IT har vokst de siste årene, og det er muligheter innen vanndistribusjon og helsesektoren, spesielt innen e-helse.

  Situasjonen i regionen er til tider uoversiktlig, noe norske selskaper bør ta i betraktning og vurdere hvordan dette påvirker deres drift. 

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.