• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/amerika/guatemala/guatemala.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Republic of Guatemala  
  Landkode: GT Landrisiko: Risikogruppe 4. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Ciudad de Guatemala Korrupsjonsindeks (CPI): 27 (2018). Tendens: Negativ.
  Tidssone: GMT - 6 timer  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 quetzal = 100 Centavos
  Forretningsspråk: Spansk, Engelsk Valutakode: GTQ
  Mål og vekt: Det metriske system  
     
  Handelsavtale med Norge: EFTA/Mellom-Amerika  
  Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
  GSP-Land: Ja, se Toll.no  
  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Den norske ambassaden i Mexico er sideakkreditert Guatemala
  Real Embajada de Noruega
  Avenida Virreyes 1460
  Colónia Lomas Virreyes,
  C.P. 11000 Mexico D.F.

  KONTAKT ambassaden

  Guatemala har Mellom-Amerikas største befolkning og en stor geografisk fordel da landet grenser både til Det Karibiske hav i øst og Stillehavet i vest. Med 15 millioner innbyggere er Guatemala Mellom-Amerikas mest befolkede land, og landets økonomi utgjør en tredjedel av regionens totale GDP. Selv om Guatemala har de siste årene hatt økonomisk vekst, er det fortsatt store forskjeller innad i landet.

  Økonomien til Guatemala er hovedsakelig basert på eksport av kaffe, sukker, bananer og turisme. Regjeringen i Guatemala er derfor interessert i å støtte utvikling av teknologiske løsninger og innovasjon i både den industrielle sektoren og innen jordbruket for å diversifisere økonomien.

  Det har blitt gjennomført en del juridiske reformer som skal støtte økonomisk vekst. Disse endringene har ført til at Guatemala scorer over gjennomsnittet for regionen på Ease of Doing Business-indeksen til Verdensbanken. Likevel er det utfordringer med det sterkt byråkratiske systemet som gjør at korrupsjon er et stort problem.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.