• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/amerika/ecuador/ecuador.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Republic of Ecuador  
  Landkode: EC Landrisiko: Risikogruppe 6. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Quito Korrupsjonsindeks (CPI): 34 (2018). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT - 5 timer  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 US-dollar = 100 cents
  Forretningsspråk: Spansk, Engelsk Valutakode: USD
  Mål og vekt: Det metriske system  
     
  Handelsavtale med Norge: Nei.  
  Skatteavtale: Nei.  
  GSP-Land: Ja, se Toll.no  
  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Ecuador er sideakkreditert Den norske ambassaden i Colombia:
  Real Embajada de Noruega en Bogotá
  OXO CENTER
  Cra. 11A No.94-24/45 Of. 904
  Bogotá

  KONTAKT AMBASSADEN

  Ecuadors økonomi er i hovedsak drevet av oljeinntekter, men landet er også verdens største bananprodusent. Myndighetene jobber for å utvikle høyteknologisk industri i landet for å gjøre seg mer uavhengige av inntekter fra oljeindustrien.

  Da Ecuador hovedsakelig i dag er en råvareleverandør, er det behov for teknologi til ulike jordbruksformål. Samtidig har Ecuador behov for maskiner og maskindeler, og teknologi innen akvakultur og vannrensing, IT og kommunikasjonsutstyr.

  Ecuadors fremtidsutsikter er positive, da en voksende arbeidsstokk er spådd å ha en positiv innvirkning på forbruk og investeringer. Det er også gjennomført forsøk som er ment å øke utenlandske investeringer i sektorene rundt land- og skogbruk, turisme, gruvedrift, eiendomsmegling, fiske og akvakultur. Men selv om markedet vokser, er korrupsjon fortsatt en stor utfordring.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.