Fakta

/globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/amerika/ecuador/ecuador.gif?width=1168
Foto: CIA World Fact book
The Republic of Ecuador  
Landkode: EC Landrisiko: Risikogruppe 6. Tendens: Stabil. 
Hovedstad: Quito Korrupsjonsindeks (CPI): 34 (2018). Tendens: Positiv.
Tidssone: GMT - 5 timer  
Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 US-dollar = 100 cents
Forretningsspråk: Spansk, Engelsk Valutakode: USD
Mål og vekt: Det metriske system  
   
Handelsavtale med Norge: Nei.  
Skatteavtale: Nei.  
GSP-Land: Ja, se Toll.no  
/

AMBASSADE / GENERALKONSULAT

Ecuador er sideakkreditert Den norske ambassaden i Colombia:
Real Embajada de Noruega en Bogotá
OXO CENTER
Cra. 11A No.94-24/45 Of. 904
Bogotá

KONTAKT AMBASSADEN

Ecuadors økonomi er i hovedsak drevet av oljeinntekter, men landet er også verdens største bananprodusent. Myndighetene jobber for å utvikle høyteknologisk industri i landet for å gjøre seg mer uavhengige av inntekter fra oljeindustrien.

Da Ecuador hovedsakelig i dag er en råvareleverandør, er det behov for teknologi til ulike jordbruksformål. Samtidig har Ecuador behov for maskiner og maskindeler, og teknologi innen akvakultur og vannrensing, IT og kommunikasjonsutstyr.

Ecuadors fremtidsutsikter er positive, da en voksende arbeidsstokk er spådd å ha en positiv innvirkning på forbruk og investeringer. Det er også gjennomført forsøk som er ment å øke utenlandske investeringer i sektorene rundt land- og skogbruk, turisme, gruvedrift, eiendomsmegling, fiske og akvakultur. Men selv om markedet vokser, er korrupsjon fortsatt en stor utfordring.

Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.