• EN
 • Logg inn
 • Betalingsforhold

  Valutarestriksjoner
  US-Dollar er det eneste lovlige valutaen å bruke ved handel med Ecuador.
  For alle finanstransaksjoner med utlandet kreves en skatt på 5%.

  Åpen regning

  Forekommer. Krediitiden er vanligvis 15- 45. Opp til 3 måneders betalingsforsinkelser i banksystemet er registrert. Anbefales ikke.

  Dokumentinkasso
  Forekommer.

  Remburs
  Vanlig. Bekreftet og ugjenkallelig remburs anbefales. Vanlig kredittid 15-45 dager.

  Mulighet for kredittforsikring og eksportfinansiering vil variere basert på landrisiko, økonomisk stabilitet, og korrupsjonsnivå.
  GIEK Kredittforsikring: På forespørsel.
  AteradiusPå forespørsel.
  Euler HermesPå forespørsel.
  Trygg forsikringPå forespørsel.
  Coface: På forespørsel.

  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Ecuador er sideakkreditert Den norske ambassaden i Colombia:
  Real Embajada de Noruega en Bogotá
  OXO CENTER
  Cra. 11A No.94-24/45 Of. 904
  Bogotá

  KONTAKT AMBASSADEN

  Ecuadors økonomi er i hovedsak drevet av oljeinntekter, men landet er også verdens største bananprodusent. Myndighetene jobber for å utvikle høyteknologisk industri i landet for å gjøre seg mer uavhengige av inntekter fra oljeindustrien.

  Da Ecuador hovedsakelig i dag er en råvareleverandør, er det behov for teknologi til ulike jordbruksformål. Samtidig har Ecuador behov for maskiner og maskindeler, og teknologi innen akvakultur og vannrensing, IT og kommunikasjonsutstyr.

  Ecuadors fremtidsutsikter er positive, da en voksende arbeidsstokk er spådd å ha en positiv innvirkning på forbruk og investeringer. Det er også gjennomført forsøk som er ment å øke utenlandske investeringer i sektorene rundt land- og skogbruk, turisme, gruvedrift, eiendomsmegling, fiske og akvakultur. Men selv om markedet vokser, er korrupsjon fortsatt en stor utfordring.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.