• EN
 • Logg inn
 • Transport- og tollforhold

  Kypros Tollvesen

  Transittid med containerskip fra Oslo til kypros hovedhavn er 20-25 dager.

  Varer kan ikke tas inn via den tyrkisk kontrollerte delen av øya. En rekke linjer har faste seilinger på Kypros, som også er et viktig transittland for forsendelser til Midtsten. Brukbart og relativt omfattende veinett. Ingen jernbane.

  Transportforsikring
  Ingen restriksjoner.

  Tollflyplasser
  Larnaca og Paphos.

  Importhavner
  Famagusta, Larnaca og Limassol.

  Vareprøver
  Prøver uten handelsverdi kan innføres tollfritt. Prøver med kommersiell verdi bør innføres med et ATA Carnet, men kan også innføres midlertidig mot å deponere for toll og avgifter. Det forutsettes at vareprøvene blir gjenutført senest seks måneder etter innførselen. 

  ATA-Carnet
  Ja. Gjelder for vareprøver, yrkesutstyr, utstillinger og messer, postforsendelser og transittering.

  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Honorary Consulate General in Cyprus
  Mechatronic Building
  241 Limassol Avenue, 2751 Nisou Industrial Zone,
  P.O.Box 27060
  1641 Nicosia, CYPRUS

  Kypros er sideakkreditert under

  aMBASSADEN I hELLAS

  Kypros har gjort omfattende reformer etter finanskrisen i 2013 og har i dag en robust økonomi, med forventet vekst på 2,6 prosent i 2018. Turisme, finanstjenester og shipping er de største vekstindustriene.

  Kypros er særlig interessant for norske selskaper som en regional hub for leverandørindustrien til olje og gass. Det foregår for tiden både utvinning og videre leting etter olje og gass i det østlige Middelhavet. Øya har stort potensiale innen fornybar energi, særlig sol og vind. Kypros er velplassert for varehandel til Midtøsten og Afrika. Norge og Kypros inngikk skatteavtale i 2015.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.