• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/europa/ukraina/ukraine.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  Ukraine  
  Landkode: UA Landrisiko: Risikogruppe 7. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Kiev Korrupsjonsindeks (CPI): 32 (20178). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT + 2 timer  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 hryvnia = 100 kopiyok
  Forretningsspråk: Russisk, Ukrainsk, Engelsk og Tysk Valutakode: UAH
  Mål og vekt: Det metriske system  
     
  Handelsavtale med Norge: EFTA/Ukraina  
  Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
     
  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy
  Vul. Striletska 15
  01901 Kyiv
  Ukraina

  KONTAKT AMBASSADEN

  Ukrainas regjering jobber med å gjennomføre tiltak for å integrere landet med EU og gjøre landet mer konkurransedyktig internasjonalt. Likevel har Ukraina fortsatt store utfordringer da de utviklingsmessig befinner seg langt under vestlige standarder. Russlands annektering av Krimhalvøya i 2014 og militære handlinger i Øst-Ukraina har gjort den økonomiske situasjonen enda mer utfordrende.

  Ukraina rangeres under det regionale gjennomsnittet på Ease of Doing Business til Verdensbanken med en plassering på 76, og som nr. 130 av 180 land i Transparency International Korrupsjonsrating 2017. Likevel har gjennomførte reformer de siste årene gjort det enklere å betale skatter og avgifter, skaffe byggetillatelse, samt sikre bedre beskyttelse av investorer.

  Ukraina er en av verdens største produsenter av korn og kornprodukter. For norsk næringsliv er det muligheter innen jordbruk og tilhørende utstyr, vanningsutstyr, medisinsk utstyr, fornybar energi og energieffektivisering, IKT, fisk og fiskeoppdrett.

  Lån og bevilgninger fra IMF har vært av stor betydning for å holde ukrainsk økonomi flytende de siste årene.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.