• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/europa/ungarn/ungarn.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Republic of Hungary  
  Landkode: HU Landrisiko: Risikogruppe 4. Tendens: Negativ.
  Hovedstad: Budapest Korrupsjonsindeks (CPI): 46 (2018). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT + 1  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 forint = 100 filler.
  Forretningsspråk: Tysk og engelsk Valutakode: HUF
  Mål og vekt: Det metriske system Vanlig faktureringsvaluta: USD eller EUR.
     
  Handelsavtale med Norge: EØS avtalen
   
  Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
     
  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy
  Ostrom u. 13, H-1015 
  Budapest
  Hungary


  KONTAKT AMBASSADEN

  Ungarn er en av de raskest voksende økonomiene i EU. I tillegg til stor EU-finansiert infrastrukturbygging gjennom EØS-midlene, har regjeringen tatt flere grep for å øke den økonomiske veksten med skattelette, sikre eksportdiversifisering og bedre distribuering av EU midler.

  Mulige vekstområder i Ungarn er utstyr og tjenester til grønn omstilling, bilindustrien, jordbruket og utvikling av legemiddel/medisinsk teknologi. Enkelte norske bedrifter innen maritim, mineral og kommunikasjonsteknologi er tilstede i markedet.

  Innovasjon Norge er programpartner for EØS-midlene med programoperatører i Ungarn. Vi assisterer norske bedrifter med å skape og videreutvikle bilaterale relasjoner mellom Norge og Ungarn innenfor EØS-programmene Grønn innovasjon og Næringsutvikling. Les mer om prosjektmuligheter med EØS-midlene.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.