• EN
 • Logg inn
 • Produktkrav

  Standarder
  Tsjekkia er fullt medlem av ISO og CEN.
  Tsjekkias nasjonale standard organisasjon er Czech Office for Standards, Metrology and Testing.

  Immaterielle rettigheter
  Tsjekkia er medlem av EPO (European Patent Office) og World Intellectual Property Organisation (WIPO). Dette innebærer i prinsippet at utviklere og eiere av intellektuell eiendom (patenter, varemerker og design) har en internasjonal beskyttelse. Mer informasjon om patenter og varemerking finnes på nettsidene til Patentstyret

  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy
  Hellichova 1, 
  CZ-11800 Praha 1 
  Malá Strana
  Czech Republic

  KONTAKT AMBASSADEN

  Tsjekkia opplever for tiden en økonomisk høykonjunktur, med BNP-vekst på 4,5 % i 2017 og arbeidsledighet i januar 2018 under 3 %. Lokomotivet i tsjekkisk økonomi er eksportindustrien, især knyttet til bilproduksjon, men også servicesektoren er godt utviklet.

  Norske møbler, friluftsklær og friluftsutstyr, produkter til helsesektoren, forsvarsmateriell og kommunikasjonsutstyr er tradisjonelt etterspurt. Som reisemål er Norge svært populært blant Tsjekkias meget reiseglade befolkning. Tsjekkiske myndigheter har varslet sterk satsing på digitalisering og IT-sikkerhet i statsapparatet i de nærmeste årene.

  Tsjekkia har de siste årene intensivert kampen mot korrupsjon merkbart; i 2017 delte landet 42. plass på Transparency Internationals indeks med Spania og Kypros. Offentlige anbud, spesielt innen helsesektoren, regnes som særlig utsatt for korrupsjon. Et forvokst byråkrati og mangelfull digitalisering av statsapparatet er andre utfordringer som Tsjekkia hanskes med.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.