• EN
 • Logg inn
 • Energi & Miljø - Oppdag mulighetene i et ledende marked

  Storbritannia har i de seneste årene gjort store fremskritt i utvikling av fornybar energi og mulighetene er mange for bedrifter som kan tilføre effektiviserende, økonomiske eller innovative løsninger både on- og offshore.

  /contentassets/ca199134af004381854654e5d8481770/energy_yngve-ask_1000.jpg?width=1168
  Foto: Yngve Ask/Innovation Norway

  Landet er beriket med et bredt og mangfoldig utvalg av ressurser for fornybar energi, med de beste vind-, bølge- og tidevannsressursene i Europa. Innen offshore vind er markedet fremdeles det ledende i verden og de siste årene har en rekke vindparker blitt satt i verk langs kysten av de britiske øyer.

  Regjeringen har satt ambisiøse mål for energibransjen, og vil at innen 2020 skal 15 % av energien komme fra fornybare kilder. Dette tilsvarer mulige £100 milliarder i investeringer samt en halv million nye jobber.  Samtidig vil de kutte 34 % av utslipp i samme periode hvilket åpner for store muligheter innen energieffektivisering for eksempel innen bygg-industrien.

   

  Viktige sektorer
  Vi har identifisert tre områder som spesielt viktige og av stor relevans for norske bedrifter og kompetansemiljøer:

  - Smart Cities/ grønn IKT

  - Vind

  - Energieffektivisering

   

  Styrk ditt kontaktnettverk, din kompetanse og dine muligheter
  Vi hjelper voksende bedrifter å komme i kontakt med viktige partnere og kunder gjennom vårt etablerte nettverk i Storbritannia. Internasjonaliseringsprogram som FRAM Marked, TEA og i samarbeid med lokale miljøer (f.eks. Carbon Trust) og IntPow, hjelper vi deg å utvikle din kompetanse om markedet, sektor, kommersialisering og internasjonalisering. Vårt London team er din bedrifts øyne og ører i markedet og hjelper deg med å oppdage muligheter og åpne dører.

   

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan mellom annet hjelpe deg med:
  - Partnersøk
  - Markedsanalyse og strategiutvikling
  - Etablering av virksomhet i Storbritannia
  - Workshops/ konferanser/ studieturer
  - Venturemiljøene
  - Deltakelse på de viktigste arrangementene

  Kontakt vår ekspert:
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no
  /
  Fotolia

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  London
  Den norske ambassaden i London

  Storbritannia er en av verdens største økonomier og en av Norges viktigste handelspartnere. Regjeringen har i lang tid investert i forskning og innovasjon, noe som har ført til at Storbritannia nå er ledende innenfor en rekke viktige sektorer, som i stor grad tiltrekker seg utenlandske investeringer. 

  London er rangert som Europas ledende destinasjon for teknologi og finansielle tjenester og er en attraktiv by for næringsliv på grunn av dens tilgang til både finansiering og kunnskap. I tillegg er London en by hvor det er enkelt å drive forretninger. Hvis du ønsker å undersøke Storbritannia nærmere, ta kontakt med vårt team i London. 

  Selv om Storbritannia 29. mars 2017 aktiverte artikkel 50, vil det ikke være endringer i handelsforholdet før Brexit er ferdigforhandlet. Dette forventes å være våren 2019.