• EN
 • Logg inn
 • Frokostmøte om Brexit

  Hva blir konsekvensene av Brexit for Norske bedrifter? Er norske bedrifter forberedt og hvordan bør de forberede seg på Brexit? Vi inviterer til frokostseminar for å svare på spørsmål.

  Storbritannia trer ut av EU 29. mars 2019, men det er forhandlet frem en overgangsordning mellom EU og Storbritannia, som varer ut 2020. I hovedsak går dette ut på at alt fortsetter som før i denne perioden, men britene får ikke lenger delta i EUs institusjoner eller beslutningsorganer.

  Etter 2020 blir det høyst sannsynlig store endringer som bedriftene må forholde seg til, men dette blir ikke klart før forhandlingene er sluttført.  Det er imidlertid viktig å være forberedt på hva som kan komme.

  På dette frokostmøtet vil Caroline de Gruyter, som har skrevet flere bøker, mottatt prestisjefulle priser for politisk journalistikk og nå er Oslo-korrespondent for nederlandske NRC Handelsblad, gå gjennom den politiske utviklingen som ledet til Brexit, vurdere mulige alternative Brexit løsninger og belyse hvordan dette kan endre Europa og hvilke konsekvenser det kan medføre, ikke minst for Norge.

  En representant fra NHO vil presentere NHO sitt arbeid knyttet til Brexit og vil gå dypere inn i hvilke konsekvenser Brexit kan få for norske bedrifter. NHO vil også gi råd om hvordan de norske bedriftene best kan forberede seg fremover. 

  /
  Fotolia

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  London
  Den norske ambassaden i London

  Storbritannia er en av verdens største økonomier og en av Norges viktigste handelspartnere. Regjeringen har i lang tid investert i forskning og innovasjon, noe som har ført til at Storbritannia nå er ledende innenfor en rekke viktige sektorer, som i stor grad tiltrekker seg utenlandske investeringer. 

  London er rangert som Europas ledende destinasjon for teknologi og finansielle tjenester og er en attraktiv by for næringsliv på grunn av dens tilgang til både finansiering og kunnskap. I tillegg er London en by hvor det er enkelt å drive forretninger. Hvis du ønsker å undersøke Storbritannia nærmere, ta kontakt med vårt team i London. 

  Selv om Storbritannia 29. mars 2017 aktiverte artikkel 50, vil det ikke være endringer i handelsforholdet før Brexit er ferdigforhandlet. Dette forventes å være våren 2019.