• EN
 • Logg inn
 • Industriell tingenes internett og kunstig intelligens

  Industriell tingenes internett (IoT) og kunstig intelligens (AI) er en revolusjon som er banebrytende når det gjelder de mangeårige verdikjedene i industrien. Den britiske regjeringen øker finansieringen av disse industriene i kjølvannet av Brexit, for å holde på Storbritannias posisjon på verdens scene.

  Regjeringen har nylig bestilt en «Made Smarter» gjennomgang med det formål at industrien skal komme med anbefalinger som vil sikre at Storbritannia blir verdensledende i den fjerde industrielle revolusjonen innen 2030. Et av funnene er at dersom landet kan maksimere potensialet til tingenes internett, kan de økonomiske gevinstene være på 455 milliarder pund i løpet av det neste tiåret.

  Den britiske regjeringen i samarbeid med privat sektor bidrar til en avtale på én milliard pund som har som formål å gjøre Storbritannia ledende innen kunstig intelligens. Det sender et klart budskap til verden om at landet streber etter å holde sin ledende posisjon i teknologikampen. Med et blomstrende økosystem av forskere, utviklere og investorer, har Storbritannia et konkurransefortrinn når det gjelder utviklingen av disse teknologiene og det å fortsatt være en ledende teknologinasjon.

  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
  - Partnersøk
  - Markedsanalyse og kartlegging
  - Workshops/konferanser/studieturer
  - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no

  /
  Fotolia

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  London
  Den norske ambassaden i London

  Storbritannia er en av verdens største økonomier og en av Norges viktigste handelspartnere. Regjeringen har i lang tid investert i forskning og innovasjon, noe som har ført til at Storbritannia nå er ledende innenfor en rekke viktige sektorer, som i stor grad tiltrekker seg utenlandske investeringer. 

  London er rangert som Europas ledende destinasjon for teknologi og finansielle tjenester og er en attraktiv by for næringsliv på grunn av dens tilgang til både finansiering og kunnskap. I tillegg er London en by hvor det er enkelt å drive forretninger. Hvis du ønsker å undersøke Storbritannia nærmere, ta kontakt med vårt team i London. 

  Selv om Storbritannia 29. mars 2017 aktiverte artikkel 50, vil det ikke være endringer i handelsforholdet før Brexit er ferdigforhandlet. Dette forventes å være våren 2019.