• EN
 • Logg inn
 • Smarte byer

  Storbritannia er et av de mest trafikkerte landene i verden og må håndtere flere pendlere enn det byene har kapasitet til hver morgen. Derfor er byer tvunget til å finne måter som fjerner presset beboere og pendlere står overfor, ved å adressere urban livsstil og mobilitet med smarte løsninger.

  Det globale Smarte Byer-markedet er antatt å ha en verdi på 900 milliarder pund innen 2020. For å kunne sikre en bærekraftig urban fremtid, kreves det en global investering i infrastruktur på 25 trillioner pund over de neste 20 årene. Storbritannia er perfekt posisjonert til å lede dette innovative arbeidet.

  Initiativer fra regjeringen i Storbritannia har spilt en viktig rolle når det gjelder landets smarte byer-utvikling. De som har utmerket seg er Glasgow Future Cities Demonstrator med en prislapp på 24 millioner pund og tingenes internett-utfordringen tildelt Manchester i 2016. Det førte til at flere britiske byer utviklet smarte byer-initiativer, samarbeidet og transformerte hvordan vi jobber, hviler og leker i en digital tidsalder.

  Britiske byer har satt seg en rekke ambisiøse mål for å redusere karbonutslipp og forbedre ressursbruk. De fleste byer har forpliktet seg til å møte det nasjonale målet om å redusere CO2-utslippene med 80% innen 2050.

  Relevante lenker:
   - UK Smart Cities Index tilbyr et innblikk i utviklingen av smarte byer-programmer i ledende britiske byer i 2017
   - Borgermesteren i London har lansert Smarter London Together – hans veikart for å gjøre London til «den smarteste byen i verden»
   - Smart Cities pitchbook

  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
   - Partnersøk
   - Markedsanalyse og kartlegging
   - Workshops/konferanser/studieturer
   - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no

  /
  Fotolia

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  London




  Den norske ambassaden i London

  Storbritannia er en av verdens største økonomier og en av Norges viktigste handelspartnere. Regjeringen har i lang tid investert i forskning og innovasjon, noe som har ført til at Storbritannia nå er ledende innenfor en rekke viktige sektorer, som i stor grad tiltrekker seg utenlandske investeringer. 

  London er rangert som Europas ledende destinasjon for teknologi og finansielle tjenester og er en attraktiv by for næringsliv på grunn av dens tilgang til både finansiering og kunnskap. I tillegg er London en by hvor det er enkelt å drive forretninger. Hvis du ønsker å undersøke Storbritannia nærmere, ta kontakt med vårt team i London. 

  Selv om Storbritannia 29. mars 2017 aktiverte artikkel 50, vil det ikke være endringer i handelsforholdet før Brexit er ferdigforhandlet. Dette forventes å være våren 2019.