• EN
 • Logg inn
 • Fintech

  Den britiske fintech-industrien har vært ledende når det gjelder revolusjonen av finansielle tjenester og er en hub for nye selskaper som ønsker en annerledes tilnærming til den gamle modellen som store banker og finansielle institusjoner tar i bruk.

  Den britiske regjeringen anslår at Storbritannias fintech-markedet generer rundt 20 milliarder pund i årlig omsetning. Betalinger har vært en av de mest forvandlede tjenestene i fintech-tiden og står for halvparten av Storbritannias fintech-inntekter. Dette er etterfulgt av software (hovedsakelig cybersikkerhet, core banking-infrastruktur, kapitalforvaltning, samt forsikrings- og risikostyringsprogramvarer), data og analyser («big data»), samt nyere plattformer som har vokst ut av den britiske fintech-sektoren som f.eks. prissammenligningsnettsider som blir stadig viktigere innen finansielle tjenester for å tiltrekke nye kunder.

  Verdens ledende fintech-hub
  London har den høyeste konsentrasjonen av finansielle institusjoner i verden og er kjent for sine sterke sektorer innen bank, kapitalforvaltning og forsikring. Mange internasjonale selskaper ser for tiden på Storbritannia som den optimale destinasjonen i Europa og et springbrett for å komme inn i Midtøsten og Afrika.

  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
   - Partnersøk
   - Markedsanalyse og kartlegging
   - Workshops/konferanser/studieturer
   - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert: 
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no

  /
  Fotolia

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  London
  Den norske ambassaden i London

  Storbritannia er en av verdens største økonomier og en av Norges viktigste handelspartnere. Regjeringen har i lang tid investert i forskning og innovasjon, noe som har ført til at Storbritannia nå er ledende innenfor en rekke viktige sektorer, som i stor grad tiltrekker seg utenlandske investeringer. 

  London er rangert som Europas ledende destinasjon for teknologi og finansielle tjenester og er en attraktiv by for næringsliv på grunn av dens tilgang til både finansiering og kunnskap. I tillegg er London en by hvor det er enkelt å drive forretninger. Hvis du ønsker å undersøke Storbritannia nærmere, ta kontakt med vårt team i London. 

  Selv om Storbritannia 29. mars 2017 aktiverte artikkel 50, vil det ikke være endringer i handelsforholdet før Brexit er ferdigforhandlet. Dette forventes å være våren 2019.