• EN
 • Logg inn
 • Transport- og tollforhold

  Svenske Tollvesen

  Godt utbygd vei-, jernbane- og kanalnett. Lastebiltransport dominerer forsendelsene Norge - Sverige.

  Tollflyplasser

  Göteborg, Luleå, Malmö, Norrköping, Stockholm og Visby (Gotland).

  Importhavner
  Åhus, Härnösand, Karlskrona, Karlstad, Kristinehamn, Landskrona, Luleå, Oskarshamn, Oxelösund, Skellefteå, Söderhamn, Södertalje, Umeå, Varberg, Ystad, Falkenborg, Gävle, Göteborg (nordens største og viktigste transitthavn), Helsingborg, Halmstad, Kalmar, Karlshamn, Malmö, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Trelleborg, Uddevalla, og Västerås.

  Vareprøver
  Prøver uten handelsverdi kan innføres tollfritt.
  Prøver med kommersiell verdi kan innføres midlertidig mot å deponere for toll og avgifter. Det forutsettes at vareprøvene blir gjenutført innen ett år.
  Vareprøver med kommersiell verdi kan innføres midlertidig med ATA-carnet. Varen kan da ikke selges og må føres ut av landet innen et gitt tidsrom.

  ATA-Carnet
  Gjelder for vareprøver, yrkesutstyr, utstillinger og messer, posttrafikk og transittering.

  /
  ThinkstockPhotos

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Stockholm
  Den norske ambassaden i Stockholm

  Som vår nærmeste nabo er Sverige vår viktigste handelspartner både på import- og eksportsiden. Med store markedsmuligheter innenfor turistsektoren, helse- og omsorgssektoren, bioøkonomi, smarte samfunn og IKT/kunstig intelligens har norske eksportører store muligheter rett over grensen. 
   
  Sverige har en sterk økonomi som er fordelt på mange sektorer og er rangert som en av verdens mest innovative økonomier. 
   
  I den svenske businesskulturen legges det større vekt på detaljer, delegering og langsiktige relasjoner. Svenskene er opptatt av å eliminere fremtidig risiko gjennom å skape langsiktige forretningsforbindelser, og vurderer derfor bedriften og forslaget nøye.