• EN
 • Logg inn
 • Offentlige anbud: Sats i hele Norden

  Selger du til offentlig sektor i Norge? Med stor sannsynlighet er samme produkt også relevant i Danmark, Finland og Sverige. Vi hjelper deg med å finne nye kunder i naboland. 

  Den offentlige anbudsprosessen i Danmark, Finland og Sverige er veldig lik den i Norge. I 2017 utlyste Finland 15 709 offentlige anbud til en verdi av 14 mrd. euro, ifølge Upphandling.fi.

  I Sverige utgjør det offentlige markedet årlig om lag 596 milliarder NOK (63 mrd. euro), mens det offentlige i Danmark hvert år kjøper varer og tjenester for henholdsvis 390 milliarder NOK (40 mrd. euro) ifølge Moderniseringsstyrelsen.

  Kunne noen av disse milliardene ha vært omsetning for din bedrift?

  Hjelp til overvåking og partnersøk 
  Innovasjon Norge Norden kan hjelpe norske bedrifter med å finne og delta i offentlige anbudsrunder i de nordiske landene. Vi har jobbet med innkjøp til helsevesenet, utdanningsministeriet, toll- og veivesenet i Norden.

  Vi kan assistere med å finne en lokal agent eller partner, overvåke kommende anbud, hjelpe med å registrere bedriften, konsultere tilbudssvar eller finne ut om du trenger lokale sertifiseringer.

  Se åpne anbud i Norden akkurat nå 
  Nedenfor kan du søke etter anbud i Danmark, Finland og Sverige. Prøv for eksempel å treffe innkjøp fra skolevesenet i Finland. Gå in på Finland, skriv søkeordet "opetus*" (utdannings*) i feltet "upphandlande enhet". 

  Finland: Offentlige anbud
  Sverige: Offentlige anbud
  Danmark: Offentlige anbud

  /
  ThinkstockPhotos

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Stockholm
  Den norske ambassaden i Stockholm

  Som vår nærmeste nabo er Sverige vår viktigste handelspartner både på import- og eksportsiden. Med store markedsmuligheter innenfor turistsektoren, helse- og omsorgssektoren, bioøkonomi, smarte samfunn og IKT/kunstig intelligens har norske eksportører store muligheter rett over grensen. 
   
  Sverige har en sterk økonomi som er fordelt på mange sektorer og er rangert som en av verdens mest innovative økonomier. 
   
  I den svenske businesskulturen legges det større vekt på detaljer, delegering og langsiktige relasjoner. Svenskene er opptatt av å eliminere fremtidig risiko gjennom å skape langsiktige forretningsforbindelser, og vurderer derfor bedriften og forslaget nøye.