• EN
 • Logg inn
 • Fornybar energi i Spania: det mest avanserte energimarkedet i Europa

  Oppdag mulighetene som det spanske markedet for fornybar energi og miljø tilbyr, gjennom Innovasjon Norge.

  Spania er et av de mest avanserte energimarkedene i Europa, med en voksende etterspørsel og en sterk energiindustri. Energikonsumet fra fornybare energikilder var på 33 % i 2017, godt over forventningene.

  Spania har den nest største kapasiteten innen vindkraft i Europa og den fjerde største på verdensbasis. Landet er den største CSP-produsenten i verden, har den tredje største fotovoltaiske kapasiteten i Europa og den fjerde største i verden. Spania er også Europas tredje største produsent av mini-hydro.

  Den nåværende utfordringen er å utvikle det havbaserte energimarkedet, som offshore vind, bølgekraft og tidevannskraft. Norsk industri kan spille en viktig rolle som strategisk teknologipartner i det spanske markedet. Bilateral teknologiutvikling oppfordres av både spanske og norske myndigheter.

  For mer informasjon, ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:
  Rodrigo Ballesteros
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Spania


  /
  ThinkstockPhotos

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Madrid
  Den norske ambassaden i Madrid

  Spania er et av landene i Europa med raskest vekst og et av Norges viktigste markeder. Det finnes mange muligheter for norsk næringsliv innen både maritim og offshore næring, fornybar energi, sjømat og for leverandører som kan trigge innovasjon i offentlig sektor for eksempel smart cities. Norge er også et svært populært land for spanske turister. 

  Majoriteten av spanske selskaper er små. Kostnader, prising av prosjekter, ettersalg og service, i tillegg til betalingsvilkår er faktorer som påvirker muligheten av et salg mest i Spania. Spanjoler forventer et personlig forhold med sine leverandører, og ingenting er bedre enn et personlig møte for å bygge relasjoner.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.