• EN
 • Logg inn
 • Landbruksmat i Spania: et eksempel på suksess

  Planlegger du en studietur til Spania for å lære mer om Spanias fremragende produksjon av landbruksmat? Vi kan hjelpe deg med å arrangere et inspirerende program med besøk og møter med de mest relevante aktørene og lokale myndigheter.

  Den spanske produksjonen av landbruksmat overstiger 44 000 millioner euro. Produksjonen i matindustrien er verdsatt til rundt 100 000 millioner euro og inkluderer et stort utvalg av varer som frukt, kornprodukter, grønnsaker, ost og meieriprodukter, skinke, vin, olivenolje og så videre.

  Oppnå suksess
  Det suksessfulle samarbeidet mellom produsenter og effektive strategier for merkevarebygging har ført til at spansk kompetanse innen landbruk og matproduksjon blir brukt over hele verden.

  Et ytterligere positivt bidrag til utviklingen av sektoren er representert av det økende antallet gårder som driver med landbruksturisme som hovedsakelig ligger i kupert terreng (51.8 %) og fjellområder (33.5 %).

  De bidrar til differensiering av landbruksaktiviteter og til utviklingen av rurale områder, ettersom de kombinerer matvarer (basert på egen produksjon) med turistrelaterte tjenester (losji, friluftsliv, velvære osv.).

  For mer informasjon, ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:
  Juan Bergas-Negre
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Spania
  Juan.Bergas-Negre@innovasjonnorge.no


  /
  ThinkstockPhotos

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Madrid
  Den norske ambassaden i Madrid

  Spania er et av landene i Europa med raskest vekst og et av Norges viktigste markeder. Det finnes mange muligheter for norsk næringsliv innen både maritim og offshore næring, fornybar energi, sjømat og for leverandører som kan trigge innovasjon i offentlig sektor for eksempel smart cities. Norge er også et svært populært land for spanske turister. 

  Majoriteten av spanske selskaper er små. Kostnader, prising av prosjekter, ettersalg og service, i tillegg til betalingsvilkår er faktorer som påvirker muligheten av et salg mest i Spania. Spanjoler forventer et personlig forhold med sine leverandører, og ingenting er bedre enn et personlig møte for å bygge relasjoner.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.