• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/europa/russland/russia.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Russian Federation  
  Landkode: RU Landrisiko: Risikogruppe 4. Tendens: Negativ.
  Hovedstad: Moskva Korrupsjonsindeks (CPI): 28 (2018). Tendens: Negativ.
  Tidssone: GMT + 3 til + 13 timer  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 rubel = 100 kopek.
  Forretningsspråk: Russisk, engelsk, tysk og fransk Valutakode: RUB
  Mål og vekt: Det metriske system Vanlig faktureringsvaluta: NOK, EUR eller USD
     
  Handelsavtale med Norge: Nei  
  Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
     
  /
  Yaroslav Ushakov

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Moskva
  Den Norske ambassaden i Moskva

  Russland strekker seg over 11 tidssoner fra Europa i vest til Stillehavet i øst, og er den største økonomien i Øst-Europa. Landet har store naturressurser og en høyt utdannet arbeidsstokk, noe som betyr et stort privatmarked i tillegg til muligheter i sektorene helse, maritim teknologi, energi og miljø, samt akvakultur og landbruksteknologi. Forretningskulturen er annerledes enn i Norge, og man kan møte utfordringer knyttet til bl.a. lov- og regelverk og finansiering. Som regel er det en fordel å ha en russisk partner/distributør for sine produkter og tjenester.

  Det er viktig å være nøye på rammebetingelsene i kontrakten som skrives med russiske bedrifter, og være oppmerksom på at tollprosedyrene inn til Russland kan være utfordrende.

  En rekke restriktive tiltak er innført. Les mer på Utenriksdepartementet sider for nærmere informasjon, eller under Eksportkrav.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.