• EN
 • Logg inn
 • Fisk og sjømat

  Tilbyr du fisk og sjømat av utsøkt kvalitet, er Frankrike det rette landet for deg. Norsk kvalitet med fokus på miljø og bærekraft slår godt an på det franske markedet.

  I dag er Frankrike en av verdens største forbrukere av sjømat og i mange år har spesielt norsk fisk hatt en sterk posisjon i Frankrike. Laks, skalldyr og klippfisk er svært populært, både hos den lokale fiskehandleren, i restauranter og hos de aller største supermarkedene.

  Som i Norge er det kvaliteten som teller når franskmenn kjøper fisk og skalldyr – i tillegg til sine egne ressurser importerer Frankrike over en million tonn med sjømat fra utlandet hvert år. Spesielt norsk laks er populær i Frankrike, men også torsk importeres det mye av.

  Selv om norsk eksport allerede er høy til Frankrike, er det flere ting som taler for at den kan og vil bli enda høyere i fremtiden:

  - økende befolkning
  - større fokus på helse og hvordan sjømat er en del av et sunt kosthold
  - pris i forhold til kjøtt
  - miljø og bærekraft.

  Innovasjon Norge kan hjelpe deg med å finne dine kontakter slik at også du kan eksportere din sjømat til Frankrike.

  Verdens største marked for ferskvarer holder til utenfor Paris (fisk, kjøtt, frukt & grønnsaker, melkeprodukter, blomster).

  Les sjømatstudien for Frankrike for 2018 her.

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert:
  Bernard Lamothe
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Paris
  bernard.lamothe@innovationnorway.no  /
  Flickr

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Paris
  Den norske ambassaden i Paris

  Frankrike representerer et marked på over 67 millioner forbrukere, og er dermed EUs nest største marked i tillegg til å være verdens 7. største økonomi. Sterk satsing på industri, digitalisering, energi og miljø, og over 400 nærings- og kompetanseklynger gjør Frankrike til et attraktivt marked for norske bedrifter. Frankrike har også et svært aktivt gründermiljø og huser blant annet verdens største start-up campus. Frankrike er dessuten en naturlig inngangsport til store deler av Afrika med et betydelig tilleggsmarked.

  Norge har et sterkt og positivt image i Frankrike – som et foregangsland for innovativ design, arkitektur og gastronomi der natur, miljø og bærekraft står sentralt. Dette er et godt utgangspunkt for norske aktører på markedet. Innovasjon Norge kan bidra med markedskartlegging, nettverk og partnersøk, eller bistå i møter og forhandlinger der språk og lokalkunnskap er viktig.