• EN
 • Logg inn
 • Markedsmuligheter for gründere

  Har du en gründer i magen og en idé snart moden for å se dagens lys? Paris er rangert som en av de fremste byene i Europa for startups, både for etablering og skalering.

  Her finnes over 21 000 startups, flere hundre kontorfellesskap samt verdens største inkubator: Station F. Paris har i tillegg en velutviklet industri for risikokapital, sterk tilstedeværelse av flere forskningsinstitusjoner i verdensklasse, samt et stadig økende antall kontorfellesskap og akseleratorer. Offentlige finansierte programmer som tar sikte på å løfte økosystemet for innovasjon har også gitt Paris ledende status hva angår offentlig tilrettelegging, og rangerer her til og med høyere enn San Francisco.

  «French Tech» er et begrep som favner alle aktører i den franske startup-scenen, og er et initiativ fra franske myndigheter fra 2013 som tar sikte på å putte Frankrike i front som startup-nasjon. The French Tech Ticket er et program for utenlandske entreprenører som skal bidra til å skape og videreutvikle ideer og startups i Paris under veldig gunstige vilkår. Hvert år velges flere startups ut til å arbeide med én av 41 franske inkubatorer, hvorav 21 ligger i Paris. Programmet inkluderer også en finansiering pålydende €45 000, 12 måneder gratis kontorplass hos en inkubator, profesjonell veiledning, mesterklasser, arrangement for nettverksbygging, samt to demodager med investorer.

  Paris&Co er Paris’ organ for økonomisk utvikling og innovasjon, og har blant annet lansert Comet, en inkubator spesielt utviklet for utenlandske startups. Paris Landing Pack er et fire uker langt akselerasjonsprogram hvor startups får mulighet til å teste sine produkter eller tjenester på det franske markedet, samt bistand til å knytte kontakter i det parisiske nettverket av bedrifter og partnere. Inkubatorprogrammene hos Paris&Co er temabasert og fokuserer på digital publisering, innovasjon innen turisme, sport, e-helse, mat, digital, kulturell og kreativ næring, smarte byer, morgendagens eiendomsmegling, sosialt entreprenørskap og økonomi.

  Kommende startup events i Paris og Frankrike publiseres fortløpende på vår blogg Opportunities Abroad.

  For mer informasjon, ta kontakt med vår ekspert:
  Eli Wærum Rognerud
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Paris
  eli.rognerud@innovationnorway.no  /
  Flickr

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Paris
  Den norske ambassaden i Paris

  Frankrike representerer et marked på over 67 millioner forbrukere, og er dermed EUs nest største marked i tillegg til å være verdens 7. største økonomi. Sterk satsing på industri, digitalisering, energi og miljø, og over 400 nærings- og kompetanseklynger gjør Frankrike til et attraktivt marked for norske bedrifter. Frankrike har også et svært aktivt gründermiljø og huser blant annet verdens største start-up campus. Frankrike er dessuten en naturlig inngangsport til store deler av Afrika med et betydelig tilleggsmarked.

  Norge har et sterkt og positivt image i Frankrike – som et foregangsland for innovativ design, arkitektur og gastronomi der natur, miljø og bærekraft står sentralt. Dette er et godt utgangspunkt for norske aktører på markedet. Innovasjon Norge kan bidra med markedskartlegging, nettverk og partnersøk, eller bistå i møter og forhandlinger der språk og lokalkunnskap er viktig.