/

INNOVASJON NORGE

Innovasjon Norge har kontor i:
Milano
Den norske ambassaden i Roma

Italia er verdens åttende største økonomi og en av Norges gode handelspartnere. Italia er kanskje mest kjent for lekre sportsbiler, mat, vin, mote, design og turisme. Dette er selvsagt viktige bærebjelker i det tradisjonsrike italienske næringslivet. Men Italia er også verdensledende på en rekke andre viktige områder som kjemisk industri, kosmetikk, mekanisk industri, tekstiler, brilleindustri og smart samfunn-teknologi.

Italienere verdsetter nære relasjoner, og er vant til å bruke en god del av inntekten på mat og drikke. Sjømatkonsumet er høyt og dette gjør Italia til et viktig marked for norsk sjømatindustri. Italia er også et viktig marked for norsk reiselivsnæring. Derfor kan Italia by på mange interessante forretningsmuligheter for norske bedrifter som ønsker å vokse internasjonalt.

Reformer og økt effektivitet skaper nye muligheter for norske bedrifter i det italienske markedet i årene fremover. På tross av disse forbedringene, er det viktig å være oppmerksom på finanspolitiske begrensninger, korrupsjon, høy andel av skatteunndragelse og byråkratiske forsinkelser som kan hindre en ellers vellykket suksess i Italia.