• EN
 • Logg inn
 • Viktigheten av sirkulærøkonomi i Italia

  Italia kom på andreplass i Europa etter Nederland i 2017 når det gjelder resirkulering av emballasjeavfall (67.5 % av emballasjeavfall ble sendt til resirkulering), og kom samme året på tredjeplass, etter Tyskland og Storbritannia, i biogassproduksjon.

  Prognosen for «grønne investeringer» de neste årene er imponerende: 7-8 milliarder euro i offentlige investeringer per år de neste fem årene vil føre til 21.4 milliarder euro i private investeringer og 440 000 nye jobber per år. Dette gjør Italia til et utrolig interessant utviklingsmarked for både produkter og tjenester innen sirkulærøkonomi.

  I Rimini i november kan du finne Ecomondo and Key Energy Exhibition, en av de største internasjonale utstillingene i grønn økonomi innen sektorene som avfallsledelse, resirkulering, avløpsvann, nye bærekraftige teknologier og materialer, samt smartbyteknologier.

  Dersom du er interessert i å utforske markedet eller være en del av Nordic Solutions utstillingen på Ecomondo, ikke nøl med å ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:

  Mauro Migliavacca
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Milano
  T: +39 028 545 1415
  mauro.migliavacca@innovationnorway.no

  /

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Milano
  Den norske ambassaden i Roma

  Italia er verdens åttende største økonomi og den tredje største i Eurosonen. Italia har 62 millioner innbyggere og den høyeste kjøpekraften finner man i Nord-Italia. Der finner man også de fleste av de vel 100 mest konkurransedyktige næringsklyngene. Det italienske næringslivet består i høy grad av små og mellomstore familiebedrifter som produserer konsumvarer av høy kvalitet.

  Italia er verdenskjent for dyre sportsbiler og sterke merkevarer innen mat, vin, mote og design. Milano og Firenze er vertskap for noen av de aller viktigste messene på verdensbasis innen møbel og mote. Disse forretningsområdene er naturligvis viktige bærebjelker i det tradisjonsrike italienske næringslivet. Imidlertid er Italia også verdensledende innen en rekke andre bransjer som kjemisk industri, mekanisk industri, kosmetikk, tekstiler, brilleindustri og IKT.

  Italienere verdsetter nære sosiale relasjoner som pleies blant annet med lange, innholdsrike måltider med familie, venner eller forretningsforbindelser. Sjømatkonsumet er høyt og dette gjør Italia til et viktig marked for norsk sjømatnæring, særlig innenfor laks og tørrfisk. Italienerne utgjør også et viktig marked for norsk reiselivsnæring, med stadig voksende besøkstall, særlig til Nord-Norge og Vestlandet.

  På Verdensbankens Ease of Doing Business Index ligger Italia på 51. plass av 190 land. På Transparency Internationals korrupsjonsindeks, ligger Italia på 54. plass av 180 land.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.