• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/midtosten-og-afrika/ghana/ghana.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  The Republic of Ghana  
  Landkode: GH Landrisiko: Risikogruppe 6. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Accra Korrupsjonsindeks (CPI): 41 (2018). Tendens: Positiv.
  Tidssone: GMT  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 cedi = 100 pesewas.
  Forretningsspråk: Engelsk Valutakode: GHS.
  Mål og vekt: Det metriske system  
     
  Handelsavtale med Norge: Nei.  
  Skatteavtale: Nei.  
  GSP-Land: Ja, se Toll.no  
  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy in Ghana
  10, Klotey Crescent
  North Labone  
  Accra, Ghana

  KONTAKT AMBASSADEN

  Ghana var det første landet som ble selvstendig etter å ha vært koloni i sub-Sahara Afrika, og har i dag et stabilt demokrati. Landet er avhengig av sine oljereserver for å sikre en stabil økonomi, dekke energibehovet og betjene en høy utenlandsgjeld. Jordbruket står for den nest største andelen av landets økonomi. 

  Ghana har over flere år hatt et sterkt utdanningssystem og god infrastruktur. Dette har ført til en voksende middelklasse, og det forventes at Ghana når tusenårsmålet om å halvere ekstrem fattigdom.  

  Ghanas viktigste importvarer er maskiner, transportutstyr, olje og oljeprodukter, kjemikalier og næringsmidler som fisk og kveg. For norsk næringsliv er det muligheter innen utvikling og drift av energiproduksjon som vannkraft og olje og gass sektoren. Behovet for rehabilitering av vegnett og godstrafikk gir også muligheter for norske bedrifter.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.