• EN
 • Logg inn
 • Betalingsforhold

  Valutarestriksjoner
  Ingen spesielle restriksjoner utover at importøren må ha en importlisens, og at denne må fremvises sammen med faktura eller proforma før transaksjonen finner sted.

  Åpen regning
  Forskuddsbetaling anbefales. 2-4 måneders forsinkelse i pengeoverføring er registert.

  Dokumentinkasso
  Anbefales ikke. Fraktdokumentasjon (Bill of Lading eller Air Waybill) bør i så fall stilles til en anerkjent angolansk bank som for eksempel Banco Nacional de Angola.

  Remburs
  Bekreftet remburs anbefales om ikke forhåndsbetalt.
  Vanlig med 30-45 dagers kreditt.

  Mulighet for kredittforsikring og eksportfinansiering vil variere basert på landrisiko, økonomisk stabilitet, og korrupsjonsnivå.
  GIEK Kredittforsikring: På forespørsel.
  Ateradius: På forespørsel.
  Euler Hermes: På forespørsel.
  Trygg forsikring: På forespørsel.
  Coface: På forespørsel.

  /

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy
  Rua Garcia Neto nº 9, Miramar

  Postadresse:
  C.P. 3835
  Luanda, Angola

  KONTAKT AMBASSADEN

  Angola er i dag Norges viktigste økonomiske partner i Afrika. For landet er norsk offshoreindustri innenfor dypvannsteknologi og shipping ettertraktet. Samtidig er Angola det største markedet for norsk klippfisk i Afrika og mulighetene for økt eksport av klippfisk og annen norsk sjømat anses som betydelige.

  Det er først og fremst petroleumssektoren som er relevant for Norge. Det er et stort behov for teknologi, tjenester og ekspertise innenfor hele verdikjeden. En interessant og ettertraktet nisje innen sektoren er miljøteknologi som gir muligheter innen fornybar energi, herunder vannkraft. 

  Det foreligger enkelte importrestriksjoner, og det anbefales å lese mer under Eksportkrav.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.