• EN
 • Logg inn
 • Betalingsforhold

  Valutarestriksjoner
  Ingen restriksjoner. All handel må utføres med amerikanske dollar. Balboa (PAB) er den offisielle valutaen i Panama, og den blir satt slik at den til enhver tid samsvarer med den amerikanske dollaren. Alle pengetransaksjoner som er større enn $10.000 må deklareres ved ankomst, dette for å forhindre hvitvasking av penger.

  Åpen regning

  Ikke vanlig. Forskuddsbetaling anbefales dersom åpen regning benyttes.

  Dokumentinkasso
  Forekommer. Mest vanlig overfor mer etablerte forretningsforbindelser.

  Remburs
  Anbefales. Selv om Panama har en rekke banker, anbefales i utgangspunktet remburser bekreftet og betalbar i norsk bank.

  Mulighet for kredittforsikring og eksportfinansiering vil variere basert på landrisiko, økonomisk stabilitet, og korrupsjonsnivå.
  GIEK Kredittforsikring: Åpen
  AteradiusÅpen.
  Euler HermesÅpen.
  Trygg forsikringÅpen.
  Coface: Åpen.

  /
  Miguel Bruna

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Panama er sideakkreditert Den norske ambassaden i Colombia
  Consulado General de Noruega en Panamá
  7th Floor, Scotia Plaza Building
  Federico Boyd Avenue
  P.O. Box:  0834-02262
  Panamá

  KONTAKT ambassaden

  Panama har mer å tilby enn en snarvei mellom Atlanterhavet og Stillehavet. Panama var den raskest voksende økonomien i Sentral-Amerika i 2017. Til tross for høyere BNP per innbygger enn nabolandene, har Panama likevel store sosiale og økonomiske skjevheter.

  Næringslivet i Panama er for det meste lokalisert i områdene rundt kanalen, i de viktigste havnene, Balboa og Cristóbal. Samlingen av næringsliv inkluderer også en aktiv bank og finansieringssektor, i tillegg til Colon som er verdens nest største frihandelssone. Viktige importvarer er elektrisk og elektronisk utstyr, kjemikalier og kjemiske produkter, metallvarer, næringsmidler, transportutstyr, tekstiler m.m. Panama har noe olje- og gass produksjon, hovedsakelig for eget marked.

  Ca. 10 000 skip er registrert under Panamas flagg, noe som utgjør ca. 20 % av verdens handelsflåte.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.