Fakta

/globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/asia/filippinene/filipinene.gif?width=1168
Foto: CIA World Fact book
The Republic of the Philippines  
Landkode: PH Landrisiko: Risikogruppe 3. Tendens: Stabil
Hovedstad: Manila Korrupsjonsindeks (CPI): 36 (2018). Tendens: Positiv.
Tidssone: GMT + 8 timer  
Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: 1 filippinsk peso = 100 centavos.
Forretningsspråk: Engelsk Valutakode: PHP
Mål og vekt: Det metriske system  Vanlig faktureringsvaluta: USD
   
Handelsavtale med Norge: EFTA/Filippinene

 

Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
   
/

AMBASSADE / GENERALKONSULAT

Royal Norwegian Embassy
12th Floor, DelRosarioLaw Centre
21st Drive corner 20th  Drive
Bonifacio Global City, 1630 Taguig City, Metro Manila

KONTAKT AMBASSADEN

Filippinene er mer vestlig orientert enn de fleste landene i regionen, da landet har vært både spansk og amerikansk koloni tidligere. Etter etablering av et norsk-filippinsk handelskammer i 2011, har interessen for norsk næringsliv og norsk teknisk og forvaltningsmessig kompetanse blitt etterspurt, særlig innen vannkraft, olje og gass. 

Filippinene har et dynamisk marked sammenlignet med andre land i regionen. I 2016 hadde Filippinene en sterkere vekst enn nabolandene, hovedsakelig drevet av en vekst i service- og industrisektoren. I takt med at økonomien vokser, vokser også konsummarkedet i landet og antall statlige investeringer. Videre har regjeringen i Filippinene planer om å reformere skattesystemet, øke statlige investeringer ytterligere og forenkle prosedyrer knyttet til investeringer. 

Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.