• EN
 • Logg inn
 • Betalingsforhold

  Valutarestriksjoner
  Den aserbajdsjanske nasjonalbanken regulerer salg og kjøp av utenlandsk valuta. Aserbadsjan er kontantenes land. Reisesjekker og kredittkort er vanligvis ikke akseptert.

  Åpen regning
  Anbefales ikke, unntatt ved forskuddsbetaling.

  Dokumentinkasso
  Forekommer, men frarådes på grunnlag av betalingsforsinkelser.

  Remburs
  Vanlig. Bekreftet og ugjenkallelig remburs anbefales. 60-90 dagers kredittid er vanlig.

  Mulighet for kredittforsikring og eksportfinansiering vil variere basert på landrisiko, økonomisk stabilitet, og korrupsjonsnivå.
  GIEK Kredittforsikring: På forespørsel.
  Ateradius: På forespørsel.
  Euler Hermes: På forespørsel.
  Trygg forsikring: På forespørsel.
  Coface: På forespørsel.


  Annet
  De største problemene med å utføre handel i Aserbajdsjan er knyttet til endemisk korrupsjon, anskaffelse av finansieringstjenester, kompliserte skatteregler og et ineffektivt byråkrati. Olje-sektoren i Aserbajdsjan er imidlertid svært lønnsom, og betalingsriskikoen innenfor denne sektoren anses som lav.

  /
  İhsan Deniz Kılıçoğlu

  AMBASSADE / GENERALKONSULAT

  Royal Norwegian Embassy
  ISR Plaza, 11th floor 69
  Nizami Street Baku
  Azerbaijan


  KONTAKT AMBASSADEN

  Aserbajdsjan har lange tradisjoner for olje- og gassvirksomhet, og har lenge vært et attraktivt marked for internasjonale selskaper. Myndighetene i Aserbajdsjan har lagt til rette for at internasjonale selskaper skal kunne etablere seg i denne sektoren. 

  Aserbajdsjan importerer hovedsakelig råvarer til industrien, maskiner og matvarer. Norsk leverandørindustri er representert med flere selskaper. 

  Selv om korrupsjon fortsatt er en utfordring, har Aserbajdsjan gjennomført reformer som har ført til at landet klatrer på Verdensbankens "Ease of Doing Business"-rangering. Reformene som har trådt i kraft gjelder blant annet kontraktslovverk, innhenting av kreditt og beskyttelse av investorer. 

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.